Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Sami_T
Alue:Livetoiminta
Aihe:Maadoittamaton valokama
Aika:02.04.2014 18:39
lighthead: Välillä tulee tilanteita, jossa lavalle ja himmentimeen kiinni pitäisi saada jalkalamppua, jouluvaloa tai muuta rekvisiittatyyppistä hehkulamppu/halogeenikamaa, joissa on maadoittamattomat töpselit.
 
Jos vehkeet on ehjiä ja tehtaassa tehtyjä niin onko tässä ongelmaa? Olettaen, että pysytään sisätiloissa ja niitä käytetään suht sillä tavalla kuin ne on suunniteltu.

 
Lähtökohtasesti ei oo. Perusajatuksena se että jos sulla on himassa toimiva jalkalamppu niin se ei muutu tappokoneeks jos se viedään lavalle ja kytketään himmentimeen.
 
Muutamia pointteja:
 
Suurimmassa osassa nykyisistä valaisimista/joulukuusenvaloista/whatever sekä järjestäen melkein kaikessa kuluttaja-LED-kamassa on jonkinnäkönen virtalähde joka on joko erillinen tai integroitu valaisimeen (esim. jalkalampun jalustaan). Noi virtalähteet EI oo kaikki suunniteltu himmennettäväksi, jos niitä kuitenkin himmentää niin se virtalähde kiurahtaa, joko niin että laite ei enää vaan toimi tai sitten sillai hieman dramaattisemmin. Suoraan 230 voltin polttimoilla toimivassa kamassa tätä ongelmaa ei ole.
 
Vedonpoistojen kanssa pitää olla tarkkana, jos on useampia keikkoja niin kun ne vedonpoistot ei oo keikkakäyttöön suunniteltu niin ne rupeaa repsottamaan hyvin nopeesti ja sitten ei enää olla kauheen kaukana ongelmista.
 
Kun on ympäri lavaa niitä himmenninlinjoja joidenka päässä on (tyypillisesti) suko-rasioita mihin noi ns. kuluttajavalaisimet kytketään niin on hyvä tapa teipata niistä rasioista käyttämättömät tökkelit umpeen. Tämä siis siksi että sinne ei vahingossakaan joku keksi laittaa jotain soitinkamaa tai iPadin laturia tms. kiinni.
 
Himmenninlinjat kuskataan luonnollisesti eri reittiä kuin äänikaapelointi. Jossain kohtaa jos ollaan menossa samaan suuntaan esim. lavan sivua kohden niin ääniletkut menee vierekkäin söpösti yhdessä läjässä ja valoletkut vasta vähän matkan päässä vierekkäin söpösti toisessa läjässä. Jos tarvii mennä himmenninletkun kanssa esim. jonkun lavahaun letkun yli/ali niin mieluiten aina 90 asteen kulmassa.
 
Huolehditaan kaikki letkut niin että niihin ei kompastu.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=222464