Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:waltomar
Alue:Koskettimet
Aihe:Roland AIRA
Aika:02.04.2014 18:24   (muokattu 02.04.2014 23:01)
Näitä on nyt viikko räplätty. Lisäksi ostin toisen TB-3.
 
Listataan nyt ensimmäisenä ne huonot jutut mitä on tähänmennessä löytynyt, kun tuntuu että ne huonot puolet halutaan aina tuoda pintaan...
 
-TB-3 "Key-board" on käytännössä turha ominaisuus. Näyttöä ei soita varmasti insinööri itsekkään, ja epilen että ko kosketusnäyttö idea on markkinointiosaston tekosia eikä laitteen suunnitteleman insinöörin.
 
- TB-3 "Realtime-rec" Jos joku tällä kosketusnäytöllä sattuisi oppimaan soittamaan tai haluaa käyttää Midi kiipparia realtime recordaamiseen voi varautua ikävähköön yllätykseen. Realtime recordia ei nimittäin voi tehdä Midin kautta esimerkiksi midi koskettimilla, se on tehtävä sillä pirullisella kosketusnäytöllä. Lisäksi kosketusnäytön reagointi nopeus on huono, eli mitään tyky-tyky tyyppistä on hankala tehdä. Soitto ei tunnu muutenkaan välittyvän sekkariin ihan saumattomasti. "Mielestäni tässä on kaksi nuottia peräkkäin ilman slideä, kuulin sen jopa sitä soittaessa. Mutta TB on sitä mieltä että siinä oli slide..." Huonoa myös se että realtimessä steppien määrä on rajoitettu 16, et siis voi valita kahta pankkia ja soittaa 32 steppiä pitkän pätkän.
 
(Oletan että Roland tekee ohjelmistopäivityksen jotta realtime record toimii myös Midillä. Muutoin koko toiminto on käytännössä turha.)
 
- TB-3 "XY-play" kun haluat tehdä bassoliun kesken biisiä, ok... :D
 
- TB-3 "Env-mod" En haukkuisi tätä huonoksi ratkaisuksi muuten ellei koko kosketusnäyttö lähtökohtaisesti olisi huono. Hieman tunnoton tuntuu että on hankala saada decay kohdalleen. Ja tietenkin jos soitat kosketusnäytöllä et voi muuttaa decayta samanaikaisesti... Onneksi depth on "effect" knobissa, mutta tämäkin riippuu valitusta saundista.
 
- TB-3 Ei ole "Save" nappia. Tämä ei muuten kyrsisi mutta koska laitteeseen on laitettu "Realtime record" nappi olisi sitä kiva pystyä käyttämään spontaanisti kesken livesoiton ilman että alla oleva ohjelma katoaa.
 
Tässä pahimmat mokat ko laitteessa, sitten ne hyvät puolet.
 
- TB-3 steppi sekkarin ohjelmointi on edeltäjäänsä verrattuna helppoa! Step ohjelmointi on onnistunut ratkaisu, varsinkin kun ohjelmointia voi tehdä lennosta ja stepin valinta onnistuu value knobista. (Huonona puolena voisin sanoa että steppien väleissä olisi saanut olla merkkiviivat helpottamaan biitin välien hahmottamista. Aijonkin teipata omiini väliviivat neljän stepin välein.)
 
- TB-3 Patternin valinta on hyvä. Hyvää on se että kaikki kahdeksan voi valita soitettavaksi (128 steppiä) joka riittää helposti sointukulkuihin/melodioihin. (jälkieditointi) Patterneja voi valita miten sattuu liuttamalla mustan alueen kautta.
 
- TB-3 Emulointi kuulostaa uskottavalta ja hyvältä. En omista alkuperäistä mutta olen sellaista kerran kokeillut. Tämä on sellainen aihe joka on hankala. kolkkeja on modailtu ja saundi muuttuu muutenkin komponenttien vanhetessa. Hyvä idea Rolandille olisi tehdä ohjelmistopäivitys jonka mukana tulisi tyypillisimmät modattujen kolkkien saundit.
 
Yhteenveto Airakolkista: Hyvä emulaatio sekä käytettävyys. Huonoa kaikki mitä ei ollut alkuperäisessä kolkissa.
 
Parannusehdotukset Rolandille. Realtime record mahdolliseksi myös midin kauta. Modattujen kolkkien emulaatio vaihtoehdoiksi.
 
TR-8...
Tämä vekotin on sensijaan aivan loistava. Ominaisuuksia tässä ei tietenkään ole kuten jossain elektronissa. Mutta ei ole myöskään hintaa kuten elektronissa.
 
Tykkäilen lujaa. Saundi on hyvä. Se myös elää, pitkään kun kuuntelee alkaa huomaamaan kuinka se kikki ei tule joka kerta samalla tavalla.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=221793