Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kalakukko
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Aktiivimikin ja preampilla ryyditetyn passiivimikin ero?
Aika:02.04.2014 10:58   (muokattu 02.04.2014 11:04)
Mo!
 
Eli jos kerran aktiivimikeissä on patterilla hönkivä mikkietunen mukana, niin onko lopputulos teoriassa sama kuin passiivimikillä, jonka kaveriksi tuommoinen preamp on asennettu erikseen?
 
Ainakin EMG valmistaa nykyään näitä romppeita:
 
"The AB (Afterburner) is a push/pull booster with up to 20dB of preset variable gain, perfect for having fun with clean overdrive and distortion. It works with both active and passive pickups, "
http://www.musamaailma.fi/emg-ab-after-burner.html
 
"The ALX with ABQ EQ/Boost - the new Alexi Laiho signature model- is a newly designed EMG HZ passive model that includes the new ABQ EQ/Boost that features a push (to activate) / pull (to deactivate) control. The custom designed ABQ has a 3 band EQ which can be adjusted for creating different tone settings. In additon, the preamp output can be adjusted as well to add or subtract gain. "
http://www.musamaailma.fi/emg-alx-set.html
 
Taitaa tuossa Laiho signature paketissa oleva boosti olla jotain tuon After Burnerin kaltaista sillä erotuksella, että jonkinmoinen EQ mukana?
 
Mutta niin. Haulla löytyi jo jotain tuosta Afterburneristä, mutta onko kellään muuten kokemuksia näistä tai vastaavista? Sitten tuo teoriapuoli kiinnostaa. Käytännön eronahan on toki se, että tuon boostin voi kytkeä pois päältä, jolloin käytössä on taas passiivi/aktiivimikki normaalisti.
 
Vai onko nuo nyt kuitenkin kaksi täysin eri asiaa?
Jos asennan Jacksoniini tuommoisen After Burnerin valmiina olleen Duncan Designed tallamikin kaveriksi niin räjähtääkö Micro Cube kappaleiksi? :D
Myös Orangen Micro Terroria käytän treenivahvistimena ja ajattelin, että voisi kuulostaa ihan mojovalta, jos laittaa appelsiinista sopivat crunchit pohjille ja sitte boostattua signaalia kepistä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=222462