Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Sytem
Alue:Livetoiminta
Aihe:X-Files: Mikistä ylimääräistä virtaa päivään
Aika:31.03.2014 22:14
rintapek:
Vikavirtasuojia saa kympillä kappale. Semmoiset kun laittaa jakopisteeseen syöttöletkujen päähän, niin voipi olla turvallisin mielin. Takavuosina jotkut vehkeet, eli ainaskin tietokoneet tuppas olemaan semmoisia, et vuotovirtaa oli ja niit kun oli letkun päässä tarpeeksi, niin vikasuoja laukesi, vaik missään ei ollu varsinaista vikaa. Mut kun vikasuojat on nykyään pakolliset, niin sähköremonttien myötä niit alkaa olla, joten vehkeet jotka vikasuojan laukaisee alkavat olla käyttökelvottomia joka tapauksessa.

 
Ei tilanne oo tietokoneiden tai muidenkaan hakkuripowereiden suhteen mihinkään muuttunut, edelleen ne oikein toimiessaan saavat aikaan milliampeerin tai pienemmän vikavirran vaiheesta suojamaahan. Juurikin nuo mainitut häiriönpoistokonkat.
 
Tämähän ei tuota normaalitilanteessa ongelmaa, mut sit kun noita hakkureita laittaa saman sulakkeen ja vvsk:n taakse sen 30 tai 130 niin homma menee mahdottomaksi.
 
Pahimmassa eli yleisimmässä tapauksessa esim 63A työmaakeskuksesessa se 30mA VVSK on heti syötössä, eikä yksittäisiä per jokainen lähtöliitin. Tai sit se on suoraan rakennuksen pääkeskuksessa sille pistorasialle.
 
Tässä noi irtonaiset toki pelastaa kun niitä voi asentaa riittävän lähelle sitä kulutusta, kunhan huolehtii ettei syötön puolella oo vastaavankokoisia ketjussa. Kun ei oo mitenkään ees todennäköistä että se lähin VVSK laukeaa ensimmäisenä, sen verran eroja noiden laukeamisvirroissa tuppaa olemaan.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=222436