Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:dk2mes
Alue:Livetoiminta
Aihe:X-Files: Mikistä ylimääräistä virtaa päivään
Aika:31.03.2014 02:37
Olinpas tossa miksaamassa pientä showta paikallisen koulun liikuntasalissa. Vedettiin aamulla roinat pystyyn ja kokeiltiin että kaikki toimii ja hiukkasen soundejakin kerettiin jo kokeilla, elikkäs mikkejä hipelöitiin ja niihin höpöteltiin ja kitaroita soitettiin. Yllättäen tulikin infoa että "JOOH nää roinat pitäs teidän saada tästä haitolta ja vedätte sitte esille ku tulee sen aika". Ilmeni että aika on kortilla sitten kun tämä "esille vetäminen" tapahtuu, joten purettiin laitteistoa vaan sen verran että saatiin piiloon ja pienempään kasaan..
 
Noh aika tuli ja vedettiin roinat esille nopsaan ja hyvin nopea uus check että kaikki toimii, onkelmia ei ollut ilmassa..
 
Keikan jälkeen kun roinat oltiin vedetty jo nippuun saapuu lead laulaja tytsy (pelkästään laulava, ei siis kitaraa eikä muutakaan soitinta) että olipas ikävä kun mikki antoi sätkyjä.. Ei tietoa nyt oliko kyse yhdestä vai useammasta, jatkuvasta virrasta vai ei ja kuinka voimakkaasta. Taju sillä ei ainakaan lähtenyt ja itse en menon aikana huomannut että tuskin nyt se reilu 200V meni suuhun.. Ja tätä nyt yritän selvitellä että onko laitteissa nyt vikaa tai mikä voi kyseisen selittää. Kiireessä en kerennyt silloin heti paneutumaan asiaan.. Yritän olla vielä myöhemmin yhteydessä kyseiseen laulajaan että mitäs siinä nyt sitten kävikään..
 
Sähköt oli vedetty yhdestä normi schuko rasiasta (maadoitettu ainakin ulkoisesti) maadotetuilla jatkoilla laitteistolle elikkäs mikserille (maadoittamaton ulkoinen virtalähde/muuntaja), kahdelle saliäänikajarille (maadoitettu euro piuha), kahdelle subbarille (maadoittettu europiuha) ja kahdelle monitorille (maadoitettu euro piuha). Yks akustinen kitara suoraan pöytään jackilla ja tämän soittajalla identtinen mikki (tällä ei ollut ongelmia). Bassokitara kans jackilla suoraan pöytään. Lyömäsoittimilla mikki.
 
Jälkeenpäin tajusin että pöydästä oli jäänyt phantom päälle, joka menee kaikille kanaville. Aikaisemmilla kerroilla tarkoituksella käytettäessä ei ole ollut tästä ongelmia. Ja muutenkin ei tällaisia ole ilmennyt aikaisemmin.. Outoa minusta on myös että kitaristilaulajalla ei ollut vastaavanlaisia kokemuksia ja myöskään aamulla kun kävin itsekkin kokeilemassa mikit ja soittimet läpi ei ollut ongelmia.. Eli jotain siis särkynyt kenties tuossa "uudelleen" pystytys vaiheessa..?
 
Mistäs lähdetään vikaa etsimään? Mikissä vikaa? Jossain tietyssä johdossa vikaa? Muita selityksiä kuin laitteistossa vika?
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=222436