Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Sir Henry
Alue:Tanssimusiikki
Aihe:Pööööööö
Aika:28.03.2014 08:09
EP: Mielelläni "matkustan", orkesterit oli isoja, johtajineen, sovittajineen, minipuolisine soittajineen ..puhumattakaan laulajista. Ei mitään läpilaulua/ soittoa.
Vaikka sen aikainen äänentoisto ei ole samaa tasoa kun musiikki, tai oikeastaan ehkä juuri senkin vuoksi kuulostaa hyvältä?
Virta esim. kehittyi laulajana lähes koko uransa ajan, loppumetreille asti.
Näin sen minä kuulen nyt (oma mielipide)!

 
Tohon orkesterien kokoon, miten oli 1950-60 luvuilla keikkabändien kokoonpanojen koko, levytys- ja konserttiosastoissa varmaan kuulokuvan perusteella oli miestä ja naista todella paljon.
 
Epäilen, että keikkakokoonpanot ei aina niin suuria olleet, myyntimiehet jo siitä pitivät huolen ja ei osaavat järkijätkät Hesasta rundeille Utsjoelle lähteneet, edes kohtuu hinnasta; kaupungin soittoruokaloissa oli duunia, daamia ja hyvät appeet.
 
Monella tuon ajan sinänsä hienon äänen omaavan laulajan kompastuskivi oli rytminen fraseeraus, saattaa olla, että Kärki ja kumppanit sen jopa kielsi. Triolijaot tuntui olevan pannassa ja kuuskanttisen kunniamarssia laulu jaollisesti usein muistutti + venytettiin kuin virttä. Levytaustoissa oltiin kyllä usein todella kansainvälisillä lukemilla, hyvät sovitukset ja vireet, komppi svengasi kun oli jo hyviä rumpaleita sekä bassoniekkoja.
 
Laila Kinnunen ja Carola fraseerasi kyllä ameriikan meiningillä, "nyt yhdistämme Suomen tietotoimistoon"......
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=6&t=222372