Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:nisumaka
Alue:Työ musiikkialalla
Aihe:Toiminimi - peruskysymyksiä
Aika:19.03.2014 15:01   (muokattu 19.03.2014 15:09)
Meillä oli aikoinaan samantapainen ratkaisu: Yhdellä kaverilla oli periaatteessa ihan eri alan Oy mutta hyvänä "ennustajana" oli pistänyt yhdeksi toimialakseen keikkailun, äänentoiston mitä niitä musa-alan hommia on ja hänen osakeyhtiönsä laskutti ja sitten maksoi meille liksaa sekä erilaisia kulukorvauksia.
 
Tässähän se tuli. Juuri näin, tosin eri alan firma on AV-palveluita tuottava, ehkäpä voidaan sanoa "eri alan". Monet noista asioista, joita tossa kirjoitin, ovat ihan vain käytännön syistä "menneet tähän", ja siksi en lähtenyt syvällisesti selittämään etuja/haittoja, totesin vain, että tällainen käytäntö on osoittautunut meille selkeäksi ja hyväksi.
 
"Keikkapalkkiomme" vs. "arvonlisäverot" = voitko selventää tota
 
Luulen ymmärtäväni, mitä Janus tässä miettii. Siis jos kaverimme (Mr Artisti), joka elää alan hommilla ja joka tekee alvin alaista ja alvitonta hommaa niputtaisi näitä siten, että osasta hommia vaikka kirjoitettaisiin "alviton" kuitti, niin me vain pidämme tätä riskinä. Olemme siis menneet siihen, että maksamme nyt alvit ja anomme niitä sitten takaisin. Ja toistan siis, että varsinaisesti en esitäkään tässä hyöty/haitta näkökulmia vaan sitä, että tällainen käytännön ratkaisu voi joissain tilanteissa olla ihan hyvä.
 
Teette siis verokortilla töitä Hra Artistille?
 
Yap.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=53&t=219378