Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Janus
Alue:Työ musiikkialalla
Aihe:Toiminimi - peruskysymyksiä
Aika:19.03.2014 14:15   (muokattu 19.03.2014 14:20)
nisumaka: Olemme meidän piireissämme päätyneet sellaiseen ratkaisuun, että yhdellä meistä on firma. Tämä kaverimme myös elää alan töillä (av-töitä asiakkaille sekä esiintymisiä orkesterimme solistina/laulun tekijänä). Hän siis kuittaa kaikki keikkapalkkiomme ja maksaa arvonlisäverot ja maksaa sitten meille muille pientä palkkaa. Tämä on osoittautunut ainakin nyt vallitsevassa tilanteessa toimivaksi järjestelyksi. Ainoa poikkeus on kilometrit, ne saatamme joskus laskuttaa (auton omistaja matkalaskua vastaan) suoraan asiakkaalta.
 
"Keikkapalkkiomme" vs. "arvonlisäverot" = voitko selventää tota? Keikkailu on edelleen erinäisistä lobbausyrityksestä huolimatta alvitonta toimintaa. Ei myöskään ole kovin läpinäkyvä tilanne, jossa bändin esiintyminen niputettaisiin yhteen esim. alvillisen äänentoistolaskun kanssa.
 
"Arvonlisävero" ei myöskään ole yhteneväinen ennakonpidätyksen kanssa. Teette siis verokortilla töitä Hra Artistille?
 
(EDIT: Kertasin edelliseltä sivulta, asiasta näköjään oli ollut sielläkin puhetta. Periaatteessa siis selvä homma, vaikka tota alvillisen toiminnan ja alvittoman esiintymisen "synergiaa" en tässä tilanteessa täysin ymmärräkään, etenkin kun asiat ollaan tekevinään ns. by the book. Mutta kukin tyylillään, ei tässä moralisoimassa olla.)
 
Miksi kilometrit pitää laskuttaa erikseen asiakkaalta - tuleeko tuosta jotain etua verrattuna tilanteeseen, jossa Hra Artisti laittaa asiakkaalle isomman laskun ja maksaa sitten kilsat matkista vastaan auton haltijalle?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=53&t=219378