Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Kalmo
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Pienet monitorit
Aika:17.03.2014 09:15
maxbass: Kiitoksia vastauksista. Paljon hyviä vaihtoehtoja, harmi vaan kun Suomessa tuppaa olemaan yllättävän vähänpuoleisesti monitoreja ylipäätään koekuunneltavina, ihme kyllä.
 
Ei se ole ihme. Eivät puulaakit viitsi pitää kalliita kuunteluhuonesettejä, ku ihmiset käyvät liikkeessä koekuuntelemassa ja ostavat sitten Thomannilta.
 
Itse olen vähän skeptinen noiden koekuuntelujen suhteen. Jos ei ole todella kouliintunut korva, on hyvin hankala muutamasssa kymmenessä minuutissa luoda selkeä mielipide, etenkin kun huone/akustiikka on vieras. Joku piirre, joka alkuun kuulostaa positiiviselta, osoittautuukin pitemmän ajan kuluessa rasitukseksi, ja päinvastoin. Hi-fi-ämyreiden osto on tavallaan helpompaa, kun voi ostaa ne, mitkä kuulostavat itsestä parhailta, ongelmoimatta toiston rehellisyyden kanssa.
Jos vertailtavia on vaikka puoli tusinaa, menee helposti korva sekaisin.
Koekuuntelun pitäisi kestää päiviä, omilla projekteilla omassa äänitystilassa.
 
Vaan kun kotona/studiossa tapahtuvaan koekuunteluun ei mahdollisuutta useimmiten ole, niin onhan edes jonkinlainen koekuuntelu parempi, kuin ei mitään.
 
Jos ostaa asiallisen hintaluokan tuotteen tunnetulta valmistajalta, jonka tuotteista puhutaan tällaisilla foorumeilla jotakuinkin positiivisesti, ei mene ihan metsään. Sitten on vain totutettava korva kyseiseen tuotteeseen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=222041