Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Dr Dominant
Alue:Musiikin teoria ja säveltäminen
Aihe:Joskus liippaavaa olen kysynyt mistä teoriaa hyviin sointuihin?
Aika:03.03.2014 16:17
Mielenkiintoista vääntöä. Ganesha, näen kyllä ton sun logiikan, ja siinä oikea/vasen käsi-ajatus toimii hyvin, kun oikea käsi soittaa ahtaassa asettelussa ja perusmuodossa sen yläkerran, ja vasuri basson.
 
Kokonaisuutta katsoen Januksen huomiot ovat kuitenkin paikallaan. Kitaristin näkökulmasta toi logiikka ei toimi samalla tavoin kuin pianistin/kiipparistin, kitaristi ei oikeastaan koskaan soita ahtaassa asettelussa, joten se yläkerran voicing-ajatus soundeineen ei tuu ulos sun tarkoittamalla tavalla, ja basistille sekä improvisoivalle solistille noi yläkerta/alakerta-ilmaisut ovat paljon hitaampia hahmotuksen kautta. Jos on kyseessä prima vista-tilanne, silloin "helponnettu" ulkoasu auttaa selviämään prima vistasta. Jos taas ei ole, niin sitten ehtii opetella ne tarkat voicingit sieltä viivastoltakin.
 
On tietty tilanteita joissa on pakko ilmaista hybridinä, kun pelkkä reaalisointumerkki ei riitä, mutta silloin on myöskin usein sellainen tilanne, jossa sointumerkin ei ehkä edes kannata sisältää kaikkea harmonista informaatiota, vain tarpeellinen, kts. edellisen kappaleen vikat lauseet.
 
Nimim. usein ja paljon näitä asioita pähkäillyt!
 
Ja sitten takaisin itse alkuperäiseen ketjun aiheeseen :D
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=39&t=221909