Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Vallu-Veke
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:Mitkä kalvot ja triggerit akustiseen settiin?
Aika:02.03.2014 09:25
El Jefe: Testasitko rollen kalvoilla? Hyvin triggeröity akustinen setti Rolandin omilla kalvoilla ei poikkea tuntumaltaan heidän tehdatekoisista ja arvokkaista padeistä. Mulla on ollut sekä tdumin kalvoja että Rolandin omia. Kumilättyjä ainoastaan efekteissä.
 
En testannut, kun meni hiljaisemman soiton tarve hieman ohi. Treenitila oli väliaikaisesti eri paikassa silloin ja oli todellinen tarve. Tein silloisen setin genistoihin ja se oli tarkoitus ollakkin väliaikainen. Tavallaan häpäisin genistat, mutta bänditreeniin ei tullut taukoa. Pätevä ratkaisu oli. Sähkiksiä on järjetöntä jättää hyödyntämättä.
Testailin sen sijaan niitä kalliita pädejä musaliikkeessä, ennen kuin aloin virittelemään akustisesta ns. halvemmalla ratkaisua. Ne oikeat pädit on hyviä, mutta kun akustisilla vetää suht. matalalla vireellä, mesh-pädit tuntui hieman oudoilta. Virvelissä mesh toimii. Kalvojahan saa viriteltyä eri kireyksiin, niin silti ne ei oikein natsannut meikäläiselle. Ne menee tuntumaltaan automaattisesti jotenkin jazz-osastolle.
En tyrmää mitään, kun ne pitäisi ottaa useaksi paiväksi kokeiluun ja hieroa enemmän. Tuollainen tunne jäi ja kumipädin arvostus nousi uusiin lukemiin verrattuna kalliisiin mesh-pädeihin. Kumipädi on jotenkin medium-vire valmiiksi. Sopiva reboundi meitsille.
Isommassa akustisen pöntössä varmaan tuntuma erilainen, kun laittaa ne Rolandin 2ply-kalvot. Suosittelen itsekkin kokeilemaan ehdottomasti, jo sen takia kun pädit on kalliita. Jabajeelle suosittelen ehdottomasti tätä.
Jos nyt olisi pakko laittaa uudet sähkikset, niin ne olisi ne Pearlin E-jotain....
Aivan ehdoton ja luonnollinen tuntuma, vaikka ovat kumia tms. Aivo-osioista en niinkään piittaa, kun en tarvitse kuin "normisoundin" sähkiksistä. Se löytyy helposti halvemmistakin.
Ammattilainen kun hyppää settiin kuin settiin, on pian kotonaan, mutta minulla menee ihan kaluksi soitto, jos tuntumat ja asettelut poikkeaa vähänkään totutusta.
Bassarin pedaaliin pätee sama ja bassarin tuntumaan. Siksi olisi sen sähkösetin tärkein ominaisuus se, miltä se fyysisesti tuntuu,... ei soundit,..
Niin paljon naisia, niin vähän aikaa. Sama pätee asioihin, jotka pitäisi oppia rummuilla.
Täysin mutu-jutustelua sunnuntai aamun ratoksi. Älkää ottako vakavasti ja tieteenä. Kokeilkaa itse. (hymiöt hiiteen)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=221988