Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Speedy
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:Mitkä kalvot ja triggerit akustiseen settiin?
Aika:01.03.2014 10:02
Jos on tarkoitus saada hyvä soitettava setti, niin osta valmista.. Jos haluat askarrella niin sitten.. Tai osta valmis sähkösetti ja koottava lentokone..=)
 
Jos haluaa akustisen setin tuntuisen, niin Drum-tecin Diabolot tai Pearlin E-kit ovat varmaan lähimpänä totuutta.. Pienet maeshpadit tuottavat myös parhaat mahdolliset saundit, mutta soittotuntuma on aika erilainen.. Omat viritelmät taas alkavat olla kompromisseja kaikesta.
 
Rolandin vanteisiin tulevissa triggereissä on käsittääkseni sama triggeri kuin sähkörummuissa, mutta toteutus on erilainen.. Roland RT-20 S (eli snare versio kahdella triggerillä) tunnistaa kyllä rimshotit, mutta vanteisiin kannattaa sitten hommata jotain kumipehmustetta, muuten vanteet napsuu aika kovasti.. Isommissa rummuissa ei ole kauheasti herkkyyttä, varsinkin jos soittaa eri puolelle kuin missä triggeri on.. Akustisista rummuista lähtee kyllä ääntä vaikka niissä onkin verkkokalvot.
 
Tokihan erilaiset kalvot saattavat johdattaa värähtelyjä paremmin ja sitähän tässä kysyttiinkin, mutta nuo kokemukset mulla on TDumin kalvojen ja Rollen triggerien perusteella..
 
Itse suuntaan oman näpertely intoni rumpujen kunnostamiseen ja modaamisen (akustiselta pohjalta) mielummin kuin yritykseen toimivan sähkösetin rakentamisessa. Päädyin suosiolla Rolandin ratkaisuun..
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=221988