Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Kallekorvola
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Sovitettu stereopari?
Aika:28.02.2014 17:06
hallu:Eli mitä tuo mikrofoneissa tarkoittaa kun puhutaan stereoparista? mitä siinä on sovitettu?
 
Tuo stereoparien sovittaminen ei liittyne tähän vaiheasiaan mitenkään, vaan johonkin muuhun seikkaan, mutta mihin?

 
Joskus kahden mikin taajuusvaste on yritetty sovittaa mahdollisimman samanlaisiksi keskenään. Usein näin ei kuitenkaan ole, vaan sovitettu pari muodostuu suht peräkkäisistä sarjanumeroista, ja ideana on se, että sitä voidaan nimittää sovitetuksi pariksi. Motiivina tällaiselle "pseudo-sovittamiselle" on tietenkin suhteessa korkeampi hinta. Näin siis varsinkin halvemman tuotannon mikeissä.
 
Voiko muuten kahdella erilaisella mikillä äänittää samanaikaisesti samaa äänilähdettä, vai rikkooko siinä jotakin lakia? olen joskus nähnyt kuvissa kitarakaappimikityksiä, joissa saman kaapin edessä hojottaa vierekkäin kaksi tyystin erilaista mikkiä. Kävin tänään ostamassa yhden dynaamisen mikin ja olen aloittamassa villit kokeilut erilaisilla sijoituksilla.
 
Voi äänittää kahdella mikillä, mutta jonkinlainen vaihe-ongelma tulee pakosta. Se, että kuinka paha ongelma on, ja kuulostaako se pahalta, on sitten tekijästä kiinni. Paremmalla valmistautumisella parempi jälki.
 
Ai niin ja sitten vielä olisi toinen kyssäri mikrofonien suuntakuvioista. Eli tuo uusi Byerdynamicsin TG V71D on suuntakuvioltaan superhertta niin onko tässä suuntakuviossa jotakin, joka selittää tämän mikrofonin kalliimman hinnan tavalliseen herttakuvioiseen verrattuna? meinaan konkkamikeissähän suuntakuviosäädin liikkuu kasista hertan kautta palloon, niin tuntuisi että ne peruskuviot on siinä. Miten tämä superhertta siihen suhteutuu? tiedän kyllä superhertan muodon häntineen ja että se on kapeampi, mutta liittyykö sen tuottamiseen jotakin, joka selittää sen että tuon Byerdynamicsin superherttamikin kapseli on lähes kaksi kertaa isompi kuin tuon QuickLocin herttakuvioisen mikin kapseli.
 
Mikin kalvon koko ei liity suuntakuvioon mitenkään. Kalvoja on useassa koossa eri valmistajilla. Hintaero voi johtua esim. tuotantomäärien koosta ja kysynnästä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=221981