Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:von spets
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Paras mahdollinen soundi ilman EQ:ta
Aika:27.02.2014 11:36
Äänityksissä olen joskus törmännyt harvinaiseen ilmiöön - eq:ta ei tarvitse laittaa ollenkaan ja miksauksessakaan ei tarvitse ruuvata yhtään. Rumpujen äänittämisessä eq:n välttäminen on todella vaikeaa kun tuntuu honotaajuudet 350-400Hz kiusaavan kaikkialla. Snareen ei meinaa saada tarpeeksi kirkkautta. Basarissa on aina jotain kumisevia taajuuksia joita pitää napsia pois. Tomeissa liikaa keskialuehonoa.
 
Sitten tuli eteen lehtijuttu jossa Al Schmitt kertoo toimivansa yleensä ilman eq.ta ja kompressoreita! Miten ihmeessä?!!
 
Koska mulla on äänitys tapahtuu kotona omakotitalossa jossa etupäässä asutaan, en voi raahata rumpuja ja muita äänitettäviä soittimia ympäri taloa ja joudun työskentelemään yhdessä pienehkössä huoneessa. Varmaan sama tilanne monilla muilla musaharrastajilla. Olen kokeillut erilaisia mikkiasentoja ja mikkejä mun suppeasta valikoimasta rumpuihin ja lauluihin - onhan niillä eq:n kaltaisia sävyeroja mutta valmista ei tule ilman ruuvaamista. Mahtaako käytössä oleva tila sitten korostaa honotaajuuksia?
 
Tässä on esimerkki mistä puhun. Eka pätkä ilman efektejä, sitten eq, kompurat ja kaiut mukana.
http://maihinnousu.net/s/21789
 
Mites teillä muilla on tilanne? Tuleeko mahtisoundia ilman säätämistä?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=221955