Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Kalmo
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Täydellinen vasta-alkaja: mitä hankin?
Aika:23.02.2014 21:43
Jaava: On ne. Perusteet sille, miten ääntä saa narulle voi katsoa tutoriaalista. Oppimiseen menee noin 30min. Hienouksia voi sitten opetella siihen päälle sitä mukaa miten on tarve.
 
Eipäsjuupas. Aloittelijalle, joka ei tunne edes perusterminologiaa, ei tiedä, mitä MIDI on, tai ei osaa kunnolla englantia, ne voivat olla aluksi masentavan vaikeita. Etenkin, jos lähtee sotaan jonkun kälyisen USB-mikin tai läppärin äänikortin varassa.
 
Ihan oma lukunsa ovat puskuriasetukset ja ajurit yms. Ensimmäisen audioraidan äänittäminen ei yleensä olekaan mikään vaikea juttu, vaan ne varsinaiset opittavat asiat alkavat sen jälkeen, eivätkä ole vielä mitään hienouksia, vaan ihan peruskauraa.
 
Suurimpia ongelmia lienee kuitenkin (?) se, että ei saada luetuksi kunnolla englanninkielisiä Help-fileitä tai käyttöohjeita.
 
Esim SONARin käyttöohjeessa on 1800 sivua. Ei sitä kertalukemalla omaksu, eikä tarvitsekaan, mutta kun sen on lukenut, kerran, tietää, mitkä kohdat kannattaa lukea toiseen kertaan, ja sen jälkeen on haju siitä, mitä ohjelmalla voi tehdä, ja mitä ei, ja minkä nimisiä toimintoja pitää missäkin vaiheessa kytätä.
Toinen hyvä kikka on klikata DAW:n jokaista nappia ja drop-downia, ja lukea Helpistä, mitä moinen tekee.
 
Aloittelija ei usein edes tiedä mitä hakusanaa käyttää, hakipa sitten video-opasta tai kirjoitettua käyttöohjetta.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=221866