Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:musamies
Alue:Livetoiminta
Aihe:Milloin laskutat asiakkaalta lisää? Taustamusat, puheet yms..?
Aika:17.02.2014 14:47
nisumaka: Mä voin kokemuksesta sanoa tähän näitä juttuja paljon tehneenä, että äänentoistopalvelut tilataan ja pikkubileissä ostaja ymmärtää "kaiken palvelun olevan maksullista". Eli nää jutut sovitaan aina hyvinkin tarkkaan. Sellainen lisähinnan periminen on vähän "ongelmallista" käytännössä. Eli tilaisuuden kokonaiskesto on yksi keskeisimpiä sovittavia asioita. Tää siis mun kokemuksistani, ja tähän voi tietty kommentoida paljonkin.
Tuossa tapauksessa homma toiminee paremmin ja voidaan etukäteen sopia niin, että on mustaa valkoisella mitä palvelu maksaa.
 
Sitten kun mennään bändillä. Bändi "SAA TULLA SOITTAMAAN", ja saa siitä jonkin palkkion. Usein palkkio on sama, mitä äänentoistofirma pyytäisi tilaisuuden äänentoiston hoitamisesta. Bändi hoitaa äänentoiston, ja helposti mieltää keräävänsä kimpsu kasaan ja lähtevänsä kotiin / syömään, kun soitot on soitettu. Tämän vuoksi syntyy helposti näitä huuli pyöreäni tilanteita, että kuka hoitaa loppuillan. Ei oo yksi eikä kaksi kertaa, kun on tullut eteen.
 
Myös näin päin on sattunut, että tilaisuuden alussa olisikin ollut joku joka olisi halunnut käyttää bändin laitteita vaikka ne on kova työ saada valmiiksi siihen mennessä kun bändin kuuluu aloittaa puhumattakoon, että aikaisemmin. Voi olla, että kyseessä vaikka joku tapahtuma yhteisen hyvän eteen ja on ihmisiä, jotka olettaa, että_äänentoistopalvelu tulisi kanssa talkoilla.
 
Itsestä olisi ihan kiva joskus hoitaa vaikka DJ-hommia, pienimuontoista juontoa jos sitä kysyttäisiin erikseen, eikä niin, että kysytty asia menee liian raskaaksi tai hankalaksi ylimääräisen ohjelman takia.
 
Näin ollen itseä huvittaa huolehtia vain todella helposti kuljetettavista ja kasattavista äänentoistolaitteista jos ne on omia eikä siitä erikseen makseta.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=221695