Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Olvi-Poju
Alue:Livetoiminta
Aihe:DMX ja ääni ohjausongelma. (valopöytä, valot , ääni)
Aika:13.02.2014 22:59
Sami_T: Jos mä nyt yhtään ymmärsin mitä sä oot ajamassa takaa niin tämä ei onnistu, eikä onnistu millään DMX-ohjaimella tai -lampulla.
 
Tässä on muutama asia pohdittavaksi:
- jos sä valopöydästä komennat sen lampun automaattimoodiin niin se tekee juuri niin (ja ottaa sen lampun omasta mikistä sen äänen) eikä välitä sen jälkeen enää yhtään mistään muusta yhtään mitään
- jos sä lampusta itsestään laitat sen automaattimoodiin niin se tekee juuri niin (ja taas, ottaa omasta mikistään sen äänen) eikä välitä sen jälkeen enää yhtään mistään muusta yhtään mitään
- jos sulla tulee ääni valopöytään niin se ääni pysähtyy juuri tasan siihen eikä mene siitä enää lampulle asti (DMX-piuha eli se mikä sulla on ohjaimen ja lampun välissä ei kuljeta ääntä)
 
Se että mitä sä pystyt sillä äänellä sitten tekemään riippuu valopöydän ominaisuuksista. Toi Beamz ei oo tuttu (mikä ihmeen merkki toi ylipäänsä on?) mutta jos tuo toimii yhtään samalla tavalla kuin muut samannäköset vehkeet niin sä pystyt esimerkiksi tekemään niin että joku himmentimen perässä oleva lamppu vilkkuu basson tahdissa (wanha kunnon valourku) tai jos oot tehny vaikka neliaskelisen chasen niin ohjain hyppää chasen askeleesta toiseen aina basson iskulla.
 
Käytännössä tuo ei yleensä toimi kauheen hyvin johtuen siitä että tollasen edukkaan ohjaimen äänisisääntulo toimii vähän miten sattuu. Eli jos musa tulee sinne hiljaa niin ei tapahdu mitään, jos taas tulee liian lujaa niin se ohjaimen inputti clippaa ja se rupeaa tekemään aivan omiaan. Eli jos vola yhtään muuttuu niin koko ajan tarvis olla jostain säätämässä kuinka lujaa se ääni sinne ohjaimeen menee ja mitään mittarointiahan tohon ei ohjaimen päässä luultavasti ole.
 
ÄLÄ ikinä kytke kaiutinliitännästä ääntä mihinkään muualle kuin kaiuttimeen. Se valo-ohjaimen ääniliitäntä haluaa ns. linjatasoista signaalia, ei kaiuttimelle menevää vahvistettua signaalia. Jos se valo-ohjaimen äänipuoli ei enää puhu mitään niin nyt tiedät että miksi näin.

 
Jees, kiitos, tajusit mitä hain takaa vähän huonosta tekstistäni huolimatta. Nyt ymmärrän vähän enemmän taas ohjauspöydän toiminnasta ja minkälaisista ongelmista on kyse mm. äänen kanssa. Sen verran uutta vielä tää valopuoli.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=221716