Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Alex_K
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Kaulan hionta/oikaisu ja siihen tarvittavat välineet.
Aika:13.02.2014 08:58   (muokattu 13.02.2014 09:18)
Koitin hakua, mutta ei löytänyt.
 
Tässä tuli kierreltyä pitkin nettikauppoja ja ebayta.
Hommahan olisi se että jos pitäisi alkaa otelautaa hiomaan, niin onhan se erittäin kallista. Varsinkin jos kitara ei ole erityisen kallis, on ammattimiehellä käyttäminen suhteessa kitaran hintaan ehkä hieman liikaa.
 
Jos kuitenkin kävisi niin että haluaisi itse tehdä jotain ja yrittää kaulalle tehdä, ilman pelkoa että siinä jotain häviää.
 
Esimerkkinä oma ibanezin s-sarjan kaula.
Notkolla ala-e puolelta ja flätti ylä-e puolelta lisättynä kumpu nauhojen 1-5 kohdalla.
 
Ajatettelin että nauhat pois ja hiomaan otelautaa, nauhoittaa uudestaan ja opetella tämä nauhojen vaihto-operaatio DIY meiningillä.
 
Kiristän kaularaudan niin kireälle että ala-e on flätti ja ylä-e on kummulla, koska silloin saan hiottua kaulan suoraksi? Am I right?
 
Otelaudan hiontaa varten pitää radius pitää samana, joten onnistuuko se näillä hiontablokeilla, mitä esim ebaysta saa noin parin kympin hintaan.
http://www.ebay.com/itm/16-Sanding- … tar_Accessories&hash=item3386fa29b3
 
Vai pitääkö olla nauhahiomakone mallia teollisuus, jonka päälle tehdä jigi, jolla kaulan saa hiottua sivulta sivulle, eikä päästä päähän, kuten tuolla blokilla se tapahtuisi.
Otelautahan tässä kapenee yläpuoleltansa, joten nauhaurat eivät enää ole riittäviä välttämättä. Joten joutuu sahaamaan syvemmät urat myös.
 
Nauhojen hiontaan löysin tällaisen halvemman sarjan, jossa on ainakin esittelyssä sanotaan olevan tarpeellinen tuohon hommaan.
http://www.ebay.com/itm/Luthier-Too … tar_Accessories&hash=item1e86e956b0
 
Ohjenuoraksi valitsin tämän videon, joka on täällä jo tullut esille kertaalleen. Erittäin tarkasti ja hyvin selostettu sekä selkeästi nähdään mitä tehdään.
http://www.youtube.com/watch?v=dBRude9l0Tg
 
Jos huomioita tulee esille:
Saa ja pitää sanoa mielipiteitä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=221718