Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Chunga
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:haukkukaa mun soittoa
Aika:12.02.2014 14:05   (muokattu 12.02.2014 14:17)
joo en mäkään oikein tajua tota asennetta...
 
perusteltuja kehuja lähtisin ekana hakemaan, tietämättä toki yhtään esimerkiksi minkä ikäinen olet/kauanko olet soittanut... Näillähän ei saisi olla merkitystä, mutta on silti :-)
 
Ääninäytteen perusteella veikkaisin että olet muutaman vuoden tarkkuudella täysi-ikäisyyden jommalla kummalla puolella ja suht aktiivinen kitaramusiikin kuluttaja, ja soittanut ainakin nelisen vuotta..?
 
nojoo. Taimisi oli siihen oletukseen nähden aika hyvässä kunnossa. Taimin suhteen parantamisen varaa on kaikilla, mutta en löytänyt tässä nyt tähän hätään mitään pinpointattavaa kehitettävää.
 
Taisit soittaa tuon kokonaan niin sanotusti omasta elämästä - toisin sanoen improvisointisi oli niin sanottua "aitoa improvisaatiota". Suuri salaisuushan tässä soittamishommassa on se, että vain todella harvat ja valitut superkitaristit improvisoivat ihan oikeasti "omasta elämästään" kaiken mitä soittaa - ja saavat sen kuulostamaan musiikillisesti koherentilta kokonaisuudelta (toisin sanoen hyvältä ja mielenkiintoiselta). Loput elävöittävät aitoa improvisaatiota eri paikoista pöllimillään lickseillä, joten:
 
Se, mitä lähtisin seuraavaksi hakemaan, on se että lisäisit tähän muutamia ennalta opettelemiasi lickejä, jotka saa ihan vapaasti pölliä mistä vaan niitä löytää :) - soita esimerkiksi harjoituksen vuoksi tähän samaan pätkään noin 50/50 improvisaatiota/lickejä ja soita lickit oikein niin, että "lataat" ne rauhassa ja soitat ne. Kuuntele oton jälkeen eroa, miten opetellut lickit, vaikkei ne sinänsä vielä tunnu omilta, niin kuinka ne ovat taimillisesti varmempia (koska tiedät miten ne menee) kuin omasta elämästä improvisointi (joka on todennäköisemmin taimillisesti epävarmempaa, sillä suurin osa työstä kuluu hetkessä säveltämiseen, eikä taimin kelaamiseen)
 
nojoo, toivottavasti sait tästä sekoilusta jotain irti. kysy lisää niin kyllä täällä selitetään. Ääninäytteestä onneksi huokui että taidat olla ihan tosissasi tämän kanssa, silloin täällä kyllä autetaan :)
 
EDIT: selvennänpä heti, etten lickeillä nyt tarkota heti mitään jazz-hommaa, vaan että lickejä voi pölliä ihan kaikilta BB Kingistä Röllipeikkoon ;-)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=221708