Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Tsugu Way
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Sähkökitaran akustinen ääni
Aika:12.02.2014 10:12   (muokattu 12.02.2014 10:18)
Minäkin aina välillä pohdin, että minkähän verran se puu kuuluu siellä soudissa, jos kitarassa on kuumat hyvälaatuiset mikit, signaaliketjussa kovasti säröä ja pari muljutinta, jonka jälkeen ääni tulee ulos laadukkaasta ärhäkästä Marshallista? Varmaan kultakorvat löytävät eroja esim saarnin ja lepän välillä?
 
Mutta toisaalta varmaan joissain malleissa on puulaji erityisen merkityksellinen. Eikö Gibson Les Paulin 22 sekunnin sustain ole varmisettu juuri mahonkirungolla?
 
Kuuluipa se puulaji sitten kaikenmaailman muljuttimien ja säröjen läpi tai ei, niin kyllä kait kitaran arvoon, hintaan ja hyvyyteen (mitä "hyvä" ikinä kenellekin tarkoittaa) vaikuttaa se, kuinka arvokasta ja hyvää puuta kitara on. Ja onhan se mukava kuulla ammattilaiselta, että omassa kitarassa "soi hyvin puut" ja "ääni syttyy nopeasti".
 
Joskus kotona hiljaa kerrostalossa soitellessa mietin, että kova akustinen sointi ei ole välttämättä silloin hyvä. Olen sitä mieltä, että sähkökitaraa soitetaan sähköisesti (hyvä klassikko overdrive, reverb ja muutama väpätys delaytä). Hiljaa kotona soitettaessa herkästi tähän unelmasoundiin sekoittuu suoraan bodystä tuleva ääni (+ kielten lärinä otenauhoja vasten). Tämän vuoksi onttokoppaisilla tai semihollow -kitaroilla kotona (kerrostalossa) soittelu ei aina ole ideaalista.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=221700