Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Toivoton kitaran aloittelija!
Aika:08.02.2014 14:57
aalataur: Oma nylonkieliseni on samaa hintaluokkaa ja soitettavuudeltaan helppo, vaikka muut ominaisuudet (soundi, vireen täsmäävyys) eivät sitten aivan priimaa olekaan. Tosin voi olla että sormivoimissakin on vähän eroja. Harjoitus tekee metsurin, eikä esim. F-barren pitäminen pitkiä aikoja ole ihan helppoa vähän kokeneemmallekaan soittajalle. Kuitenkin tuota voisi johonkin soitinkorjaajalle viedä näytettäväksi, josko tallapalaa esim. voisi madaltaa. Kielten liiallinen korkeus voi tosiaan aiheuttaa tarpeettomia haasteita aloittelijalle.
 
Sormien karaistuminen on melko korkea kynnys kitaran soiton aloittamisessa verrattuna useimpiin muihin soittimiin, varmaankin valtaosa yrittäjistä luovuttaa juuri sen takia. Itse suosittelen aloittelijoille yleensä sähkökitaraa, jossa on ohuet kielet matalalla, juuri siitä syystä että voidaan keskittyä siihen äänien ulossaamisen, ilman että täytyy fyysisesti aivan mahdottomasti kärvistellä. En näe syytä miksi akustisen pitäisi olla juuri aloittelijan kitara. Mutta 80 äyrillä nyt ei kummoista sähköskebaakaan saa.
 
Ja tosiaan tuo Funkånautin mainitsema vireen madaltaminen helpottaa soittotuntumaa. Sitten kun sen kanssa pärjää, voi hiljalleen nostaa A440-vireeseen halutessaan.

 
Akustinen on parempi aloittelijalle juurimainitsemistasi syistä eli kitara jota täytyy soittaa hioo soittotatsin alusta saakka napakaksi ja estää velton ja falskin soittotatsin syntymisen kokonaan. Jotta soittotekniikka kehittyy ilmaisuvoimaiseksi, on etenkin alussa hyväksi että soitin on mahdollisimman "passiivinen" ja akustinen kitara on juuri sellainen. Jos soittotekniikan ilmaisuvoimalla ei ole merkitystä, niin toki mikä tahansa nindendo, jolla vain helpoimmalla pääsee on ihan käypänen. Kysehän on lopultakin vain siitä mitä haluaa saavuttaa. Kyllähän sähkikselläkin oppii soittamaan, mutta ei vain kovin hyvin.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=221642