Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:aalataur
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Toivoton kitaran aloittelija!
Aika:08.02.2014 13:57   (muokattu 08.02.2014 14:02)
lovetosingsing: Moikka! Mulla on semmonen ongelma, että en siis millään löydä voimaa sormistani siihen, että saisin kitaran kielet painettua alas joissakin soinnuissa. Oon 17 vuotias tyttö, joka on kylläkin juuri aloittanut kitaran soiton, mutta kyllä mulla nyt vähän sitä voimaa pitäis olla, eikö niin. En ymmärrä, ei tunnu harjoittelukaan auttavan tähän yhtään. Mitä pitäis tehä? Mulla on kylläkin halpa kitara n 80e klassinen kitara, kun ei kertakaikkiaan ollut rahaa parempaan. Voisiko siis vika olla osittain siinä, että kitaran kielet ovat liian kaukana otelaudasta ja liian kireät yms. Pitäiskö nyt sitten kerätä rahaa kaikessa rauhassa uuteen kitaraan, vai onko vika vaan mussa. Mikä on teidän mielipide. Ihan ittekseni opettelen kitaran soittoa, joten ei ole ketään keltä kysyä tällasia asioita.
 
Oma nylonkieliseni on samaa hintaluokkaa ja soitettavuudeltaan helppo, vaikka muut ominaisuudet (soundi, vireen täsmäävyys) eivät sitten aivan priimaa olekaan. Tosin voi olla että sormivoimissakin on vähän eroja. Harjoitus tekee metsurin, eikä esim. F-barren pitäminen pitkiä aikoja ole ihan helppoa vähän kokeneemmallekaan soittajalle. Kuitenkin tuota voisi johonkin soitinkorjaajalle viedä näytettäväksi, josko tallapalaa esim. voisi madaltaa. Kielten liiallinen korkeus voi tosiaan aiheuttaa tarpeettomia haasteita aloittelijalle.
 
Sormien karaistuminen on melko korkea kynnys kitaran soiton aloittamisessa verrattuna useimpiin muihin soittimiin, varmaankin valtaosa yrittäjistä luovuttaa juuri sen takia. Itse suosittelen aloittelijoille yleensä sähkökitaraa, jossa on ohuet kielet matalalla, juuri siitä syystä että voidaan keskittyä siihen äänien ulossaamisen, ilman että täytyy fyysisesti aivan mahdottomasti kärvistellä. En näe syytä miksi akustisen pitäisi olla juuri aloittelijan kitara. Mutta 80 äyrillä nyt ei kummoista sähköskebaakaan saa.
 
Ja tosiaan tuo Funkånautin mainitsema vireen madaltaminen helpottaa soittotuntumaa. Sitten kun sen kanssa pärjää, voi hiljalleen nostaa A440-vireeseen halutessaan.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=221642