Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hollstro
Alue:Bassot
Aihe:Bassossa sointuja?
Aika:02.02.2014 15:04
J.Nikkanen: Ööh? Ei kai se nyt niin mahdottoman harvinaista ole että soitetaan bassolla hieman mausteisemmin kuin mitä sointu antaa myöden? Kromaattiset nousut/laskut tulee hetimmiten mieleen ja kolmisointuun voi koittaa tunkea jotakin muutakin kuin mitä soinnussa on, esim. pikainen kakkosessa käynti! Toki, tyylisidonnaistahan tämä, ei pysty soveltamaan ihan joka paikkaan eli jos saundaa hyvältä niin toimii. Sitten vasta voi miettiä että oliko sävel soinnun sisältä vaiko eikö.
 
Soinnun voi muodostaa niin monella tapaa vaikka 1.- 3.- 5. on tietysti se perinteisin. Mitä jatsimpaa meininkiä, niin muutkin sävelet tulevat kyseeseen. Seiskasoinnut yleisimmin, kutoset, ysit (pikainen kakkosessa käynti on sama kuin ysisointu) jne...
 
Mutta tosiaan joku walking bass tai siirtymät soinnusta toiseen bassolla voidaan tehdä muillakin kuin soinnun perussävelillä. Ehkä parempi olisi todeta että basson sävel on samassa sävellajissa kuin se sointu joka kulloinkin soitetaan ellei siten tarkotuksella soitella "riitasointuja"
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=221529