Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Spedemix
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:80-luvun hevi/rock soundi rumpuihin
Aika:31.01.2014 17:53
Nykyäänkin parhaimmat hevi-, ja rockrummut taitaapi olla valmistettu 80-luvulla. Jos minulla ei olisi kattorajaa budjetissa hevilevyä tehdessä, vuokraisin äänityssessioihin 80-luvun Tamat, tai Gretchit. Mitä syvempi, sitä parempi. Meidän tanskalainen tennispelaajahan käyttää myös äänekkäimpiä messinkivirveleitä mitä markkinoilta löytyy (paitsi ei löydy, kun Larsin virveli on Custom). Valitettavasti samaa saundia ei oikein saa Kumun koivuvirpasta.
 
Isoin ero miksauksellisesti 80-luku vs. nykypäivä tuntuu olevan lisätyn kaiun (ja ambienssimikkien) määrä. Slayerin uusin levy (World-Painted Blood) on mun mielestä aika hyvä moderni (=kaiuton) vedos käsittelemästämme aiheesta. Se on harmi, että DM oli aika puuroksi laitettu. Sille levylle oli nimittäin äänitetty aika hyvän kuuloiset rummut: https://www.youtube.com/watch?v=4O-iraUNw2Q
 
Etusteista puhuttaessa noissa haastiksissa mä en missään näe kenenkään puhuvan sanaakaan esim. Millenioista (tai muistakaan värittämättömistä etareista) vaan Tridenteistä, Neveistä ja SSL:stä. Suomessa traditio on olla kauhuissaan jos etari vääristää ääntä. Puhumattakaan sen taipumuksesta säröytyä.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=221477