Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Exhausted
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:80-luvun hevi/rock soundi rumpuihin
Aika:31.01.2014 16:05   (muokattu 31.01.2014 16:07)
Kuulostaapa muuten noi Batteryn rummut erilaiselta tuossa YouTube-videolla kuin levyllä. Basaria ei ainakaan ole levyllä panoroitu vasemmalle, noi rummut on varmaan otettu Guitar Hero/Rock Bandista ja sitä varten ehkä hieman "remasteroituja".
 
Yleisesti ottaen omaan korvaan 80-luvun rokissa rummuilla oli paljon enemmän tilaa miksauksessa, ja tilamikkejä käytettiin enemmän. Toisaalta silloin ei ollut vielä apua triggerien kaltaisista apuvälineistä, joten rumpusaundi piti saada soimaan luomuna riittävän jykevästi. Nykyisin taas kun basari ja virveli voi olla pelkkää samplea, voi saundi olla hyvinkin lähimikkivoittoinen, mitä sen täytyykin olla erottuakseen koko taajuus- ja stereokaistan peittävien kitaroiden alta. Ääriesimerkkinä tästä vaikka Medeian uusi levy Iconoclastic, jossa pellit on jo todella hiljaisella, vaikka saundit ei muuten ole ihan triggeriläpsyttelyä: http://open.spotify.com/album/2LR7pCga3vPUwnzGUcryIs
 
Lisäksi esimerkiksi crash-peltiin komppaaminen on nykyisin yleisempää, en tiedä sitten miten vaikkapa peltien sointi on kehittynyt vuosikymmenien aikana. Esimerkiksi Lars Ulrich ei komppaa juuri koskaan muuhun peltiin kuin haitsuun, joka sinällään on aika luonnollisesti rumpusetin balanssiin istuva pelti toisin kuin helposti koko miksauksen valtaavat, kohisevat crashit ja ridet.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=221477