Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Murgo
Alue:Puhaltimet
Aihe:muuttuuko mikään..?
Aika:29.01.2014 05:52   (muokattu 29.01.2014 06:01)
Kannattaa tosiaan kokeilla sitä laadukkaampaa torvea sekä ennen kaikkea mahdollisimman montaa erilaista suukappaletta kunnolla ennen ostopäätöstä, sinähän sillä soitat joten jos et itse huomaa mitään parannusta, tai varsinkin jos tuntuu huonommalta, niin miksi vaihtaa? Yamahat ovat tunnetusti hyviä ja tasalaatuisia soittimia, monen mielestä "hintaansa parempia", joten mitään kiirettä/pakkoa ei ole ja jos haluaa oikeasti merkittävästi paremman soittimen niin saa varautua maksamaan aika paljon enemmän.
 
Yamahan mukana tuleva (4C? Ja olettaen tietty että sillä olet tähän asti soittanut?) on hyvä ja helppo perussuukapale mutta koska se on melko pieniaukkoinen niin "vaativampaan" vaihtamalla soundi muuttuu. Se on toki sitten jokaisen omista mieltymyksistä kiinni millaista ääntä hakee.
 
Lehti ja sen suhde suukappaleeseen vaikuttaa myös todella paljon, itse olen ajan mittaan (n. 6 vuotta harrastanut, joista vuoden-pari kävin tunneilla joskaan en pysty kerrostaloasumisesta johtuen treenaamaan läheskään niin paljon kuin haluaisin) päätynyt suhteellisen avoimeen suukappaleeseen (barskassa Otto Link 7, tenoriin olen ajatellut hommata samanlaisen mutta en ole vielä sopivasti käytettynä löytänyt) ja pehmeähköön lehteen (2-2 1/2), joku muu saatta tykätä jostain ihan muusta.
 
Ensimmäisen torven joutuu varmaan jokainen ostamaan enemmän tai vähemmän "sokkona" tai jonkun toisen henkilön suosituksen varassa kun ei itse vielä osaa tarpeeksi arvioidakseen sen soveltuvuutta itselleen mutta 2 vuoden harjoittelun jälkeen tilanne on jo toinen eli ei kun "koeajamaan".
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=46&t=221448