Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:atheos
Alue:Musiikkibisnes
Aihe:Mistä löytyisi studio ja levytyssopimus?
Aika:28.01.2014 09:23
Ei sitä tukea löydy mainstreamia tekeville miehillekään että eipä se siitä ainakaan kiinni ole. Mitä nyt äkkiseltään kuuntelin niin sävellyksissä oli ihan jänniä juttuja ja piano tuntuu sujuvan hyvin mutta laulupuoleen kannattaisi keskittyä, se on aavistuksen heikommilla kantimilla ja muutenkin biisit ovat mielestäni aikalailla demon kuuloisia teknisesti, jos levydiiliä hakisikin niin lafkat haluavat valmista kamaa. Ei nykyään enää kukaan sijoita artistin rakentamiseen nollasta ellei kyseessä ole joku Robin-tyylinen rahat pois pikkutyttöjen vanhemmilta -ratkaisu. Ja silloin ollaan kaukana sellaisesta musiikista, jolla on mitään isompia taiteellisia arvoja.
 
Ja sehän ei ole ongelma maksaa kaikkki itse jos sen rahan saa takaisin ja vaikka vähän extraa. Jos et itse usko, että saat omatoimisesti edes omasi pois, olet päässyt perimmäisen kysymyksen äärelle siitä, miksi levy-yhtiötkään eivät hypi innoissaan ympärilläsi, tai juuri kenenkään muunkaan harrastelijamuusikon tai -bändin ympärillä. Yhtiöiden yksi ja ainoa tarkoitus yhtiöinä on sijoittaa artistin tuotanto- ja markkinointikoneistoon niin vähän rahaa kuin mahdollista ja saada erilaisina myyntituloina takaisin niin paljon kuin mahdollista josta sitten maksetaan artistille niin vähän rojaltia kuin mahdollista. Toki on sitten kaikenlaista pikkulabelia jotka julkaisevat tavaraa mutta se on enemmän master-diilillä eli artisti toimittaa täysin valmiin tuotoksen ja lafka hoitaa vain käytännön myyntioperaation.
 
Suosittelen vain painamaan hommaa eteenpäin omatoimisesti, julkaisemaan ja markkinoimaan kamaa aktiivisesti ja erityisesti keikkailemaan ahkerasti, mikäli on sellainen kokoonpano joka moisen sallii. Kyllä sieltä joku taho sitten ilmaisee kiinnostuksensa jos on ilmaistakseen mutta todennäköisyys on häviävän pieni.
 
Kotioloissakin saa muuten nykyään tosi asiallista jälkeä mutta toki siinä pitää sitten vähän opetella sitä tuotannon teknistä puolta mikä on joillekin heti pois biisinteon luovuudesta. Laulusoundi kuulostaa joltain läppärin mikillä äänitetyltä joten isokalvoiseen konkkamikkiin kannattaisi sijoittaa; halvinkin iso konkka kun on sata kertaa parempi kuin mikään läppärin tai puhelimen mikki. Ja tosiaan vähän opettelee miksaamaan niin ei se studiokaan mikään ehdoton välttämättömyys ole, niin hienoa kuin olisikin äänittää esim. nuo piano-osuudet hyvällä flyygelillä hyväsoundisessa tilassa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=2&t=221442