Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Einherjar
Alue:Livetoiminta
Aihe:15''+6''+1'' kokoäänikaiuttimet
Aika:23.01.2014 13:52
musamies: Kyllä hyvällä sunnittelulla, riittävän isossa kokoluokassa keskiääniämyri voi olla hyödyllinen...
 
Ei sen kaiuttimen tarvi olla iso, koska ei ole mitään pakkoa ängetä sitä keskiäänistä torven päähän. Isoissa järjestelmissä se pusketaan sinne suuntaavuuden takia, mutta siellä sitten puhutaankin yleensä minimissään kahden kaiuttimen systeemeistä. Niissä se suuntaus on enemmänkin tarpeen ja yhdellä kaiuttimella katettavat alueet kapeita. Yhden yläpään järjestelmässä mennään leveällä levityksellä, eikä siellä niinkään ole tarvetta rakennella hirveitä torvivirityksiä
Pienistä mainittakoon, että tuolla liikkuu esim. monitoreita jotka on koaksaaleja 3-tie -vermeitä ja siksi 15" kaiuttimen kokoluokassa. Myös on tullut bongattua koaksaalilla toteutettuja 12"+ 6"/2" -kokoonpanoja.
Minusta kyse on enemmänkin siitä, että porukka ostaa mielummin halvemmalla sen 2-tie -version. Toki monenkin valmistajan valikoimista löytyy halpissarjoista niitä 3-tie kaappeja, mutta kuten sanoin...
 
...subbari osastolla voisi olla ensin tavallinen subbari rauhoittamaan, ettei tolpannokkaämyrit lähde lentoon ja sitten infra osasto auxin kautta, hoitamaan että toisto menee myös alas.
 
Ongelmasi on siinä, että tuo infrasuppanen on aina pakastearkun kokoinen ja niitä tarvitaan mielellään enemmän kun yksi.
 
...Ehkä tällaisella 5 tiesysteemillä haluaisin jo, että päätteet ja kaikki kaiuttimien ohjaukseen liittyvä elektroniikka on helposti ulottuvillani, jotta laitteita pystys helposti livenä säätämään.
 
Usko pois. Kun se on kertaalleen mitattu ja säädetty, niin et sinä siihen halua enää koskea. Korkeintaan tehdä pari eri setuppia basson määrän säätämiseen, tms, mutta siinä se. Joka kerta kun siihen yhden alueen voluumiin tai jakotaajuuteen menee sekaantumaan, niin pitäisi mitata koko homma uusiksi.
Prossujen ulkopuolinen master-eq on sitä säätöä varten sitten systeemin virityksen jälkeen.
 
Jos joku valmistaja innostuu joskus tekemään autostereokokoluokan pa-päätteitä ja kaiutinprosessoreja, silloinhan näitä systeemejä olis mahdollista harrastaa pienessä kokoluokassa.
 
Sitä päivää ei tule, koska samoja vermeitä käytetään kokoluokista toiseen prossupuolella ja PA on lyhennelmä sanoista Public Address, eikä Personal Address
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=221350