Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Epämuusikko
Alue:Jazz
Aihe:Mihin jazzin olisi pitänyt lähteä 1970-luvulla?
Aika:19.01.2014 12:22   (muokattu 19.01.2014 12:26)
Sittenhän asia on aivan bueno.
 
Nyt takaisin aiheeseen. Jos jazzin peruspiirteitä katsellaan ahtaasti, eivät ne miksikään muutu esitettiin jazz-nimikkeen alla niitä paljon tai vähemmän sisältävää musiikkia. Se, mitä rock-jazzin ja fuusion kautta alkoi tapahtua ja miten yleisö käyttäytyi ei sitä muuta.
 
Jos näin haluaa ajatella, ja jos tykkää että asialla ei ole väliä pitkällä aikavälillä. Itse tykkään ajatella, että sähköisesti esitetty selkeästi improvisatorisia elementtejä sisältävä musiikki on mainio portti sitten vähän pönöttävämmäksi kuviteltuihin alatyyleihin. Eli jos jengi haluaa kuunnella Electric Bandia niin se heille suotakoon, kunhan se ei siihen jää. Sille, mitä todella tapahtui (Rippingtons, smooth jazz, GRP), emme voi enää mitään.
 
*seuraa irrallista mähinää*
 
WeJazz- yms. kuohuntojen ohella viime aikojen positiiviseksi ilmiöksi nostan Five Corners Quintetin. Mutta vielä on matkaa esim. sivistysvaltio Venäjän Bolshoi Jazziin.
 
Kyläni kaupunginkirjastossa jazz-levyt on raivattu erillishuoneekseen. Pois näkyvistä. Ennen ne olivat heti sisään astuttaessa selkeästi näkyvillä. MRRRRRR.
 
IMO.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=55&t=221232