Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Speedy
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:Minkälaisia kamoja kevyemmän musiikin soittoon?
Aika:14.01.2014 21:55
Tuomari: uuteen maailmaan: Iskelmän ja tanssimusiikin pariin!
 
Pyydän saada huomauttaa että iskelmä ja tanssimusiikki käsitteenä ulottuu Popedasta ja Yöstä Reijo Taipaleeseen ja Pasi Kaunistoon. On myös kaikenmaailman poikabändejä Unelmavävyistä Agentsiin. Lähtökohtaisesti kaikille noille keikoille ottaisin erit kamat..
 
Suoraan sanoen en ymmärrä sitä että miten iskelmä genressä muka "pärjää" pienemmillä kamoilla kuin rokkikeikalla? Miksi soundcheck pitää tehdä nopeammin kuin rokkikeikalla? Ihan se on omasta viitseliäisyydestä kiinni.. Jos haluaa ajatella niin että yleisö ei tajua mistään mitään niin pitääkö sen näkyä omassa toiminnassa, toisaalta jos arvostus on omaa ammattia kohtaan niin alhaalla niin mikäpäs siinä. Eihän se yleisö kiinnitä huomioita samoihin asioihin kuin soittajat, mutta eivät soittajatkaan kiinnitä samoihin asioihin kuin yleisö - tasapeli..=I Hyvä jos yleisön edustaja edes huomaa ketä bändissä on niin, että tunnistaisi heitä toisella keikalla...
 
On eri asia lähteä keikalle vanhan tangopaavon taakse soittamaan vanhaa tanssimusiikkia (osastoa humppa valssi tango humppa valssi tango JENKKA humppa jne), sinun tehtävä on olla siellä taustalla mahdollisimman huomaamattomana, ettet vain möykälläsi häiritse ketään.. Just ja just sen verran saa kuulua että tanssijat pysyy tempossa, kunhan hiihto peittyy.. Toinen asia on lähteä "poikabändin" keikalle soittamaan tätä modernia iskelmää. Joidenkin mielestä basarin pitää potkia niin lujaa että mummut ja papat ei uskalla tulla eturiviin tyttöjen tielle..
 
Olen ollut samassa paikassa molempien edellä mainittujen esimerkkien kanssa. Ensimmäisessä piti soittaa niin hiljaa kuin ikinä.. Kaikki oli tyytyväisiä, mutta henkilökunta ja yleisö oli sen näköistä että jos vähänkään nousee volat niin joku räjähtää. Toisessa tapauksessa sai mättää olan takaa eikä meinannut silti kuulla edes itseään - kaikki oli tyytyäisiä ja kaikilla hyvä meno.. Molemmissa tietysti kamat soitettavan musan mukaan.. JA, ei ole väliä mitä soittaa, on väliä myös kenen kanssa soittaa.. Mitä nimekkäämpi bändi, sitä huolettomammin saa paiskia..
 
Omista kamoista jos jotakuta kiinnostaa voin sanoa että pellit olen pitänyt mahdollisimman hiljaista sorttia.. tumma äänisiä, eikäy kenenkään korvaan eikä vuoda muista mikeistä. Snare on lähes poikeuksetta Ludarin Black Galaxy, se on sopivan hiljainen "normaalillakin" volalla, mutta tarvittaessa saa volaa kun soittaa kovempaa.. Setit vaihtuu yleensä yleisen fiiliksen mukaan. Jos tiedän että on tilaongelmia lavalla tai kyydityksessä niin mietin vähän sitäkin.. Basari on ollut 18"-22" haarukassa, joskus Genistojen aikaan jopa 24", se ei vaan mahtunut useinkaan kyytiin..=)
 
Loppujen lopuksi kaikki on kiinni soittajasta ja sen näpeistä ja korvista.. Huonoilla kamoillakin voi onnistua, mutta huonoja näppejä ei oikein pelasta mikään..=I
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=221247