Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:AcLAc
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Projekti 1176LN
Aika:13.01.2014 22:51
HEI. Itse rakentelin taannoin Mnats rev J:n stereona ja vaikka käytössä oli häiriösuojatut kaapelit audiolla, niin lopulta päädyin siirtämään isohkon rengassydänmuuntajan kotelon ulkopuolelle.
 
Äkkiseltään kun koteloasi katsoo, niin olet näemmä jo kiinnittänyt virransyötön runkoliittimen laitaan. Pikainen googletus osoittaa, että jengi laittaa tuon liittimen keskelle peräseinää ja rengassydänmuuntajan aivan sen eteen. Audiomuuntajat laitoihin ja piirilevyt niiden läheisyyteen. Powerin kortti on keskellä koteloa. Kaikki audiovedot mahdollisimman kauas AC- lähteistä, eli reunoille. Muuntajaa on hyvä päästä kierittämään ja etsimään sitä parhainta asennusta, jotta häiriöt olisi minimissään.
 
Itselläni muuntaja oli kotelon toisessa äärilaidassa ja powerin kortti siinä vieressä. Kaikki AC- vedot meni kyseisellä ulkoseinustalla ja audiovedot mahdollisimman tiukasti toisessa reunassa. Tästäkin huolimatta hurinan pystyi vienosti eroittamaan poweria läheisempänä olevasta kortista. Ei sitä käytännössä kuullut, mutta tiesin sen ja lopulta meni hermot ja siirsin powerin kokonaisuudessaan kotelon ulkopuolelle. En voi muuta suositella sinullekaan...
 
Eli, kyllä tuohon häiriösuojaukseen kannattaa paneutua kunnolla ja etukäteen haalia tietoa. Itselleni se oli lopulta tämän projektin suuritöisin urakka, mutta... kylläpä se kalibrointikin oli melkoista vääntöä. Ohjeita on netti pullollaan, ja kaikki ovat erinlaisia keskenään. Työn iloa vaan sinne, hyvä vekotin tuo on, kunhan sen saa vaan kunnolla toimimaan :)
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=221235