Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:sub zero
Alue:Jazz
Aihe:Mihin jazzin olisi pitänyt lähteä 1970-luvulla?
Aika:13.01.2014 16:46
Mites te näette tuon 1970-luvun alun tilanteen jazzissa? On väitetty jopa, että jazz kuoli tuolloin muutamaksi vuodeksi.
 
Uutta valtavirran suuntausta ei tainnut oikein löytyä: monet jazz-muusikot suuntautuivat niin rohkeaan fuusioon, ettei se kelvannut perinteisen jazzin ystäville, taikka sitten suurelle yleisölle liian kokeelliseen avant-gardeen/freehen, taikka sitten vielä jazz-rock-fuusiota selkeämmin populaareihin suuntauksiin (funk, smooth jazz..)
 
Itse olen tuuminut että Freddie Hubbardin levy "Red Clay" olisi voinut tyyliltään edustaa 1970-luvun uutta valtavirta-jazzia. Sehän on aika luontevaa jatkoa 1960-luvun soul jazzille ja hard bopille eli päivitystä tyyliin on tehty lisäten ajanmukaisia funk-vaikutteita heittämättä jazz-perinnettä pois.
 
Ilmeisesti tämäkin tyyli on saattanut kuitenkin herättää monille jazzin kaupallistumista pelästyneille karvat pystyyn ja ilmeisesti parhaat muusikotkin olivat kiinnostuneita tekemään jotain muuta - osa jotain populaarimpaa, toiset taas jotain selvästi kokeellisempaa. Voidaanko sanoa, että lopputuloksena jazzin valtavirta jäi pysyvästi 1960-luvulle, ilmeisesti monet nuoret muusikot halusivatkin jäädä sinne? Vai miten?
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=55&t=221232