Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Gert
Alue:Työ musiikkialalla
Aihe:Ääniteknikon ala
Aika:12.01.2014 13:21
_PaZi_: Mä olisin halukas osiskelemaan ääniteknikoksi lukion jälkeen, eli puolentoistavuoden päästä. Viimevuona ku kattelin erilaisia aloja niin ääniteknikon koulutusta löytyi ainakin Tamkista ja Jamkista. Nyt tänä vuonna katsottuani uudelleen tuntuvat kyseiset linjat haituneen kuin tuhka tuuleen enkä tunnu löytävän mitään laitosta missä kyseistä alaa voisi opiskella. Olen yrittänyt kääntyä asiasta myös koulun oppilaanohjaajan puoleen, mutta valitettavasti se ei ole edes tietoinen mikä nenästä suuhun juoksee.. Elikkäs ihan omillaan olen asian kanssa.
 
Onko teillä tietoa missä tuota alaa voi opiskella ja millaisia pääsykokeita erilaisissa laitoksissa on? Jotaan sävelkulkutapailua vai matikantesti?

 
Hei.
 
Alan koulutus on pitkään tapahtunut Virroilla (TAMKI:kuitenkin) mutta nyt se on muuttanut muotoaan kansainvälisempään suuntaan ja opetus jatkuu Tampereella.
 
Tarjonta on kuitenkin mielestäni vieläkin laajempi kuin mitä Virroilla oli (itse opiskelen Virroilla viimeistä vuotta) ja kansainvälisyys on alallamme vain plussa. Opetushan on nykyään englanniksi, mutta mielestäni sitä ei tarvitse jännittää. Opetus tapahtuu kuitenkin tutussa ympäristössä eli suomessa ja tekee varmasti hyvää kielitaidolle vaikka hiukan rallienkusta kärsisikin ;)
 
Tarjontaa on aina musiikkibisneksestä biisinkirjoitukseen, äänisuunnitteluun, elokuvaääneen jnejne..
 
Ja HAKU on muuten nyt päällä!! Ja suosittelen ehdottomasti laittamaan hakua vaan menemään jos ala kiinnostaa! Jo Virroilla opetus on ollut monipuolista ja mielenkiintoista, mitä se sitte on kun ympärille saa opiskelijoita ympäriämpäri maailmaa. Ja Tampereen kahvilakulttuurikin on kiva:)
 
Tässä on yleistä tietoa koulutuksesta:
 
http://www.tamk.fi/cms/tamk.nsf/%28 … 29/290546A345F1AD94C225760E005F6403
 
Tässä opinto-opas josta näkee neljän vuoden tarjonnan mitä aineita on mahdollista valita:
 
http://opinto-opas-ops.tamk.fi/index.php/en/167/en/27/13MEDIA/718
 
Ja tässä ovat ohjeet ennakkotehtäviin:
 
http://www.tamk.fi/cms/hakumm.nsf/l … file/MusicProductionPreTask2014.pdf
 
Toivottavasti tästä oli apua :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=53&t=221114