Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Groke
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Viritysmittariongelma
Aika:11.01.2014 14:22
hallu: Mitä absoluuttiseen sävelkorvaan tulee, niin varmaan kitaristille olisi vähän tuskallinen ominaisuus tuo, kun kitara on niin kovin suhteelisen vireinen soitin. Kuvittelisin, että relatiivisen sävelkorvan kanssa elämä olisi helpompaa:-D
 
Juu helpommalla pääsee, kun ei välttämättä yhtään ahdista joku epävireinen nuotti, kunhan nyt joku roti on siinäkin hommassa. Eli vähintäänkin suhteellinen vire jotakuinkin kunnossa kielten välillä.
Jos se ei ole likimain kunnossa, niin sitten alkaa kyllä meikäläistäkin pian häiritsemään. Tai kun se on kitarassa kunnossa, mutta basso onkin sitten eri vireessä tms. Tosin harvemmimpa sellaista onneksi kuulee. Joltain vanhalta livelevyltä joskus sellaisenkin bongasin.
 
Toki on sitten niitäkin, jotka ovat siellä toisessa ääripäässä. Heitä ei juuri mikään epävire tunnu häiritsevän. Tosin niissäkin tapauksissa taitaa aika usein olla ihan itse aiheutettuja kemiallisia syitä taustalla.
 

 
Arkka: Häiritseekö muuten puntit lepattaa -tason meteli klipsimittariviritystä? Vai toimiiko ihan ok rokkikeikalla bassokaapinkin edessä?
 
En tiedä. Tosin se häiritsiminen vaatisi sitä, että sen häirityn kitaran lapa alkaisi värisemään samaan tapaan kuin sillä normaalisti soitettaessa. Vaan kaipa sekin on mahdollista ainakin silloin, kun virittää suoraan sen täysillä möykkäävään bassokaapin edessä.
Toisaalta, kyllähän bassot saavat sohvat ja monet seinätkin täräjämään, kun on tarpeeksi desibelejä ja sopivia taajuuksia. Siksipä sanonkin että se on 50/60.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=221168