Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jra
Alue:Media ja viihde
Aihe:Talviolympialaiset Sotshi 7.-23.2.2014
Aika:10.01.2014 01:07   (muokattu 10.01.2014 01:21)
Ali: "Vierasnimillä, etenkin vanhoilla kulttuurinimillä ja maantieteellisillä nimillä, on alkuperäkielen mukainen vakiintunut ääntämis- ja sen mukainen kirjoitustapansa, jota ei ilman painavaa syytä tulisi muuttaa..."(1) - ts. Ylen jonnet ei vaan osaa.
 
(1) http://www.kotus.fi/index.phtml?s=558

 
Ok. Eli "hattu-s" on suositeltavampi kirjoitustapa. Hesari on tässä siis oikeassa, ja Yle (pääsosin) kuten myös Kaleva väärillä jäljillä. Puhumattakaan kommenttipalstojen Sochi-porukasta. Mielenkiintoista muuten, että Sanoma-konsernin toinen lehti IS on taas tuossa Sotshi-leirissä.
 
Urheilusta sen verran, että Mari Laukkanen veti todella hyvin oman osuutensa viestissä. Hiihtoajassa 3. osuuden parhaita, ja taakse jäi useampi cupin huippu (Kuzmina, Dahlmeier, Starih), Solemdaliinkin alle sekunti hiihtovauhdissa. Kaisa voitti vertailukelpoisella 2. osuudella Maria vain kymmenyksen hiihdossa, ja sitten vähän lisää penkalla.
 
Laukkasella ei taida enää olla omassa lajissaan saumoja kisoihin (epävarman ammunnan/heikon viestijoukkueen ansiosta), mutta mielenkiintoista viikonloppuna nähdä mihin koko ajan parantunut hiihtovauhti riittää sprintissä maastohiihtäjien joukossa. Saattaa uhata esim. Malvalehdon olympiapaikkaa?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=26&t=221126