Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:freakingenius
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Tekniikan (uudelleen)opetteleminen vanhemmalla iällä.
Aika:07.01.2014 08:30   (muokattu 07.01.2014 08:34)
Ite tässä viime lukukauden alussa aloin käymään taas uudestaan parin jätkän tunneilla ja tuli pieni muutos soittometodeihin. Ekoilla tunneilla kysyttiin soittometodeista, ja häpeissäni vastasin ettei sellaisia minulla ole oikeastaan. Opettaja kertoi omista treenimetodeista ja ne kuulosti juurikin ylläolevien viestien tapaisilta. Hän kehoitti jakamaan soittoajat inhimillisempiin jaksoihin eli joka pvä noin tunti puolen tunnin jaksoissa sen 10 tuntia päivässä ja 3 päivää sen jälkeen soittamatta sijaan, koska sormet paskana. Huomasin myös tämän tavan huomattavasti hyödyllisemmäksi.
Kuten yllä on mainittu joitain. Lähdin miettimään miksi instrumenttini on kitara, mitkä on tavoitteeni, miten paljon olen valmis treenaamaan yms.
Tietenkään kukaan ei jaksa joka päivä noudattaa ennalta määrättyä treenauskalenteria, mutta esim. joka päiväisen treenaamisen on hyvä jakaa vaikka eri osa-alueisiin. EI tarkoita ettei välillä saisi revitellä ja fiilistellä koko päivää ja yötä kalsareissa sängyn päällä soittaen lordia :D Välillä tulee liiankin kanssa. Ja pointti on se että usein kuulen kitaristeja jotka soittavat aina kitaralle päästyään samaa riffiä eikä koskaan mitään uuttaa/muuta. Nykyään tulee kylläkin paljon ääniteltyä ja sävelleltyä treenaamisen sijaan mutta yritän mahd. usein kehittää tekniikkaa, rytmiä ja teoria tietämystä. Jos aikaa on vähän niin tunnin treenin voisi esimerkiksi koota 15 min tekniikka treenistä, vaikkapa ihan perus skaalojen hinkkausta -->klikin tauko ja niin edespäin. Pidemmän päälle tehokkaampaa kuin 2h metallica fiilistelyä ainakin itselleni. Tietenkin jos haluaa komppinsa tiukaksi niin miksei metallican tiukka treenauskin toimisi. Musiikin kuunteleminen ja analysointi on myös tärkeää, varsinkin oman soittonsa.
 
Ainiin, vielä pakko lisätä että muiden kitaristien ja itselle uuden musiikin kuuntelu on loistava inspiraation lähde (yllätys). Löysin joskus nimeltämainitsemattoman kitaristin ja soitin 2 vrk "putkeen" ja huomasin myöskin tällätavalla huomattavan kehityksen, mutta tällaisen rykäisyn jälkeen inspiraatio ja jaksaminen voi olla lopussa parin päivän ajan. Ja itselläni jo viikon tauon jälkeen soitto tuntuu olevan pahasti hukassa.
 
Joku voi toki ylläolevan olevan täyttä shaiberia mutta itse olen tämän kokenut kehittävämmäksi pidemmän päälle. Kuukauden jälkeen jo huomasin että kehitystä on tapahtunut.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=220829