Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Simulator
Alue:Koskettimet
Aihe:Mitä soittelit tänään?
Aika:06.01.2014 13:50   (muokattu 06.01.2014 13:51)
Elikkä tämmöistä ketjua ajattelin tähän perustaa, missä keyboard-hemmot voisivat kertoa päivän soitto-sessioistaan. Mitä musiikkia soittelit päivän aikana ja minkälaisella laitteella? Olisi kiva lueskella mitä nuo kaikki sinänsä oudot nimimerkit puuhastelevat niiden soittimiensa parissa.
 
Pääasissa oltaisiin näiden keyboardien ja oheislaitteiden parissa mutta moni soittanee tietenkin muitakin soittimia ja varsinkin äänityspuuhissa usein hypätään vaikkapa rumpujen taakse tai tartutaan kitaran varteen. Tästäkin voisi kertoa. Tärkeintä vain että tunnet itsesi keyboard-hemmoksi kun kirjoittelet tähän ketjuun.
Esim. Olitko keikalla vai biisintekopuuhissa, "ulkoilutitko" vintage synaa, teitkö soundeja . . ja mitä kaikkea muuta tähän keskusteluun sitten voisikaan liittyä.

Lukijat voivat sitten kommentoida ja vaikkapa kysellä tarkennuksia mielenkiintoisiksi katsomiinsa seikkoihin.
Tekstiä voi kukin sitten kirjoittaa sopivaksi katsomansa määrän mutta harvemmin sitä kukaan taitaa kuitenkaan liikaakaan kirjoittaa.

Ketjun aloittaja täten siis aloittakoon juttunsa:
 
Tänään tein soundeja Casion XWP-1:sellä. Tarkoitus olisi saada kasaan jonkinlainen pieni soundikirjasto tuohon moduulisyntikka tyyliseen juttuun. Tehtaan soundit ovat pääosin normaaliin soitantaan tehtyjä joten kaikenlaista sweeppiä ym. pientä kilinää pitänee ruveta itse väsäilemään projektin pohjiksi. Tulin tuossa muuten huomioneeksi, että XWP:n raakasoundi muodostuu pääasiassa neljästä eri elementistä. Kahdesta oskillaattorista ja kahdesta samplepohjaisesta näytteestä. Noiden neljän keskinäisiä voluumeja voi sitten soiton aikana säädellä liukupotikoista, näppärää.
Tuota juttua on nyt tullut tehtyä tässä pyhien aikana enemmänkin ja aina välillä tapaan käydä katsomassa malliksi yotube-videoita moduulisyntikoiden soundimaailmasta. Eniten viehättävät Buchlan syntikoilla tehdyt jutut, kaikki niiden kellomaiset soundit ja varsinkin ne rauhallisen arvokkaasti askeltavat tempot.
Buchlan tasoisiin livejuttuihin XWP:llä ei taida sentään päästä mutta moniraita tallentimen kanssa ehkä kuitenkin vähän sinnepäin:)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=221082