Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:OPJ1974
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Siirtyminen apple-maailmaan
Aika:06.01.2014 13:32
atheos: 2011 Mac mini itsellä, vähän se hyytyy isoissa Logic-projekteissa mutta kaiken kaikkiaan toimii oikein hienosti. Jos nyt ostaisin uuden niin ottaisin kuitenkin i7-mallin koska siinä on enemmän vääntöä. Riippuu siis täysin mitä tekee. 16 raidan roots-rokkia minimaalisilla plugareilla niin ei siinä juuri mitään tarvita, 100 raidan konemetallia softasyntikoilla ja nipulla audioraitoja ja plugareita enemmän kuin laki sallii niin alkaa vähän ainakin tämä vanha yskimään.
 
Levyksi kannattaa laittaa SSD, voi joko tilata Applelta tai jos tykkää askarrella tai tietää jonkun joka tykkää niin sen voi suht pienellä vaivalla vaihtaa itsekin. Samsungin 840 EVO-sarja on ihan käypää, jos levy on vähän kovemmalla käytöllä niin 840 PRO sitten, aavistuksen nopeampi ja kestävämpi tekniikka sekä 5 vuoden takuu (vrt. EVO 3 vuotta). Tämän voi tehdä toki myöhemminkin, kokeilee miten kone pelaa vakiolevyllä jne.
 
Muistit täyteen eli 16GB, se jeesaa aina koneen kanssa. Tai ainakin vähintään 8GB. Nämä kannattaa ostaa erikseen, Applella on vähän extraa omissa hinnoissaan. Tämä on ainakin sellainen mikä kannattaa heittää samantien, se vakio 4GB on vähän nihkeä.
 
Äänikorteista käy jotakuinkin mikä tahansa USB/Firewire/Thunderbolt-liitäntäinen kortti niin kauan kuin siinä on Core Audio -tuki tai valmistajalla on toimivat ajurit.
 
Cubase ja Nuendokin toimii tietty Macilla jos ei heti halua softaa vaihtaa. Logic X on tosin oikein kiva. Vaatii vähän totuttelua, mutta kiva kun oppii miten se toimii.

 
SSD:n ja lisämuistien kera alkaa Mac Minillä olemaan sitten jo hintaa, jos i7-prossulla, niin jo yli tonnin. Varsinkin SSD on vielä aika hinnakas. Itse katsoisin ja tässä tapauksessa myös käytettynä uudehkoa Mac Book Prota jo sitten, esimerkiksi Hopeisen omenan foorumilta. Mac Book Pro on monikäyttöisempi - voit raahata sen mukaan vaikkapa treenikämpälle äänityksiä varten :)
 
Itse käytän treenikämpällä äänityksiin Mikseri - audio interface - iPad -kokoonpanoa. Ohjelmistona Garageband. Toimii sekin.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=221079