Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JPHe
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:(jälleen) kitaran maadoituksesta
Aika:03.01.2014 14:56
ngo:
eikö tuo tarkoita tällä hetkellä siis sitä että tuossa on jokaisella komponentilla oma ground looppinsa joka aiheuttaisi lisähäiriöitä (koska jokaisesta potikasta ja mikistä lähtee tuon aluteippausmaan lisäksi se oma maajohdo)? vai tuleeko tuosta silmukasta ongelmaa kun molemmat maat yhdistyvät samaan ja niissä sitä kautta on väistämättä sama potentiaali?

 
Näinhän se on ja yleensä oikein tehty kytkentä harvoin tarvitsee noin laajamitaista suojausta. Huonossa tapauksessa se son siis enempi haitaksi, mutta tuurilla ne laivatkin seilaa... Tässä paras olisi nyt kokeilla hieman muuttaa tuota maadoitusta ka kuunella vaikutusta. Esimerkiksi poistaa tuo maadoitusjohto tai muutoin vähentää maasilmukoita.
 
Itse puhuisin mielummin potentiaalipisteistä, jotka aiheuttaa varauksen liikkumisen johonkin suuntaan. Eli jos tuplamaa ei aiheuta oleellisesti pidempää reittiä, niin silloin virtakaan ei halua sinne mennä, eikä hurinaa aiheudu. Tähtimaadoituksessa idea on nimenomaan tarjota maavirralle yksi hyvä maa. RF:ssä taas lähin maa on oleellisin, jotta kentät pysyvät mahdollimman lähellä varsinaista signaalia..
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=221023