Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ngo
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:(jälleen) kitaran maadoituksesta
Aika:03.01.2014 14:37
kiitos kaikille hyvistä vastauksista!
 
rainmaker: Nyt noista kuvista en aivan saanut selvää, että onkos tuossa kieliä (tallaa) maadoitettu mitenkään? Eli meneekö maajohtoa jostain kohti kitaran takapuolelle ja onko se juotettu jousipitimeen kiinni? Tai jos tuossa on kiinteä talla, niin meneekö maajohto jotain kautta tallalle?
 
Jos tuo kielien maadoittaminen on syystä tai toisesta unohtunut, niin melkoiset pörinät lähtee.

 
juu on se maadoitettu.
 
lähinnä tässä on mietityttänyt se että onko siitä mitään hyötyä että tuon faraday-häkin liittää maadoitukseen? pitäisikö myös kaikkien häkin pinnassa olevien komponenttien (esim mikit ja potikat) olla yhdistetty maasta tuohon alu/kupariteippaushäkkiin jotta suojaus toimisi?
 
ainakin tällä hetkellä kitaran kansipleksissä oleva aluteippaus on yhdistetty kaikkiin komponentteihin (testattu yleismittarin jatkuvuustoiminnolla) ja LISÄKSI kaikista komponenteista lähtee maajohto joka yhdistyy sitten tuohon yhteiseen maahan joka on plugissa.
 
eikö tuo tarkoita tällä hetkellä siis sitä että tuossa on jokaisella komponentilla oma ground looppinsa joka aiheuttaisi lisähäiriöitä (koska jokaisesta potikasta ja mikistä lähtee tuon aluteippausmaan lisäksi se oma maajohdo)? vai tuleeko tuosta silmukasta ongelmaa kun molemmat maat yhdistyvät samaan ja niissä sitä kautta on väistämättä sama potentiaali?
 
ps. olen huomannut että juuri tuolla single coililla kuuluu terävä pörinä joka lakkaa koskemalla kieliin/tallaan/mikkiliitäntään/mikkeihin mutta se varmaan oli tuon tyyppisten mikkien perusominaisuus.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=221023