Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:-Q-
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Windows 7 64bit ja latenssiongelma (tascam us-122 mk2)
Aika:29.12.2013 19:12
akisetä: Eli kun lyön vaikka kitaran kiinni koneeseen ja soitan, niin käyttökelvottomalla viiveellä se tulee. Kokeilin tämän uuden tietokoneen (win7 64bit, intel i7, 12gt ram) omalla äänipiirilläkin, sama juttu. Ihan sama tunkeeko koneeseen kiinni kitaran, synan, mikin, mitä vaan, aina viive. Ei vaikutusta tuleeko singaali mikserin kautta koneeseen, multiefektin kautta vaiko ihan suoraan, aina sama juttu. En ymmärrä. Vanhalla XP-koneella kaikki toimi niin unelmasti, samalla äänikortilla! Onko tässä kyseessä nyt joku rautapuolen juttu, esim. emolevyssä tai jossain? Vai olenko vaan hypännyt jonkun kohdan yli tässä loputtomassa asetusten suossa?
 
Mulla on zoom g5 multiefekti kitaralle, jota voi käyttää usb-äänikorttina. Sen kautta voi ainakin kitaraa soitella niin että se kuuluu ilman viivettä koneen kautta, mutta ton zoomin kanssa ei sitten mitään DAWin kanssa nauhoitella. Mulla on Sonar 8, eikä se suostu toistamaan pihaustakaan zoomin kautta, vaikka miten asetuksia hieroo. Jokseenkin ärsyttävä pattitilanne.

 
Aina kun askarrellaan tieturipohjaisten äänitysvehkeitten kanssa niin latenssi on pelissä mukana. Kyse on vain siitä että kuinka paljon sitä on ja haittaako se vai ei. Sulla on nyt neljä eri äänikorttia käytössäsi jotka kaikki toimii eri ajurilla ja asetuksilla, ja näinollen myös eri latenssilla.
 
Sun USB kiipparihan näkyy koneelle äänikorttina ja sen asetukset ilmeisesti on kunnossa kun kerran kaiki toimii.
 
Zoomi näkyy myös koneelle äänikorttina ja sitä voit käyttää DAWin kanssa siinä kuin muitakin. Äkkiseltään kuulostaa että ongelma nyt kuitenkin on siellä Sonarin input/output määrityksissä ja ehkä ajurin valinnassa. Mitä tarkoittaa "soittaessa ääni kuuluu tietokoneen kautta"? Siis mistä se kuuluu? Kuunteletko sisäänmenevää vaiko DAWista ulostulevaa signaalia? Tallentuuko raidalle jotain?
Jos käytät Zoomia DAWin äänikorttina ja sitämyöten ulostulona, täytyy sun kytkeä kaiuttimesi tai kuulokkeesi siihen jotta koneesta tuleva äänikin kuuluu jostain. Pitäs tietää enemmän sun laitteista ja kytkenöistä jotta voisi antaa tarkempaa ohjetta.
 
M-Audion kanssa suositan tutustumista Sonarin buffer -asetuksiin latenssin pienentämiseksi. Jos tuolle kortille on W7 yhteensopiva ASIO ajuri niin kyllä sillä pitäisi aika pitkälle päästä. Varmista että säädät juuri tämän äänikortin asetuksia ja laita bufferit niin pieneksi kun voit ilman että ääni alkaa napsua ja ritistä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=220825