Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:musamies
Alue:Livetoiminta
Aihe:Millä mikillä wanhan hyvän ajan laulusaundia?
Aika:27.12.2013 23:31   (muokattu 28.12.2013 00:44)
Ainakin pari valttia on käytettävissä nimittäin biisien valitseminen ja niiden treenaaminen - eikä maksa edes mitään!
 
Mun mielestä monet toimii nurinpäin siinä mielessä, että raahaa lauteille vaikka tonnien kitaravehkeet ja sitten vetää jollain aivan halvimmalla mikillä.
 
Nykysin on valittavana hiton paljon mikkejä kohtuuhintaan.
 
Jep. Ensin tarvitaan se lähde. Eli mene kauppaan ja osta Elvis ja Rautavaara...
 
En tiedä mimmonen laulusaundi heillä on nykysin, mutta onhan toki mahdollista etten jää ainoaksi laulajaksi mikä on erittäin suotavaakin koska on niin vaikea lukea kunnolla nuotteja ja katsoa sanoja samaan aikaan.
 
Itte kun en ole mikään laulaja siinä mielessä, että jotain paloa asian suhteen puuttuu, mutta se on kuin välttämätön paha vähän kuin jossain toisessa touhussa voi joutua pitämään puheita vaikkei niin haluaisi. Onneksi äänentoistovehkeet ja mikit on niin tyhmiä ettei tiedä sitä.
 
Homma ei etene hyvin jos ei jollain lailla astu oman mukavuusalueen ulkopuolellekin. Ei tapahdu tarpeeksi kehittymistä jos junnaa vain mieluisimpien asioiden parissa.
 
Asiassa on se kiinnostava puoli kun joskus olen kuitenkin laulanutkin jotain ja saanut tällä tapaa ihmiset innostumaan eri tapaa kuin jos olis jättänyt väliin. Muita laulajia jotka omasta mielestä olis parempia on taas niin kovin vaikea aina saada motivoituneiksi niistä omasta mielestä puhuttelevimmista biiseistä. Siinä pitäs vaan ryhdistäytyä ja laulaa nämä itse.
 
Jotain aikoja takaperin kävin tsekkaamassa Lahden kirjastossa miten Eero Sinikannel laulajan ominaisuudessa ja Timo Koskelainen flyygelissä otti haltuun vanhat Georg Otsin tutuksi tekemät biisit. He otti homman haltuun ilman mitään sähkövehkeitä ja riittävän perinteisellä tyylillä.
 
Mikään ei estä ottamasta hyvää esimerkkiä ja kunnon Sinatra tai Nat King Cole mikki ei voi kuin helpottaa hommia koska myös muut kuin kaikista kuuluvaäänisimmät laulajat on mahdollisia.
http://jazzinphoto.files.wordpress.com/2009/03/nat-king-cole.jpg
 
Tollanen varmaan rohkasis edessä niin paljon, että pelkästään psykologinen vaikutus jo takaa hyvän saundin...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=220917