Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:musamies
Alue:Livetoiminta
Aihe:Millä mikillä wanhan hyvän ajan laulusaundia?
Aika:26.12.2013 15:25   (muokattu 26.12.2013 15:29)
Ennen oli miehet rautaa ja laivat oli puuta..
 
Mikeistä on monenlaista keskustelua ollut - kiinnostaa kuitenkin millä näistä markkinoilla olevilla uusista mikeistä kannattaisi livevedossa lähteä hakemaan perinteistä hienoa ja lämmintä laulusaundia, jota voidaan äänitteissä kuulla?
 
Tapsa Rautavaaran kohdalla ehkä joku tämänsuuntainen voisi olla se mitä tarkoitan biiseissä Rakovalkealla tai Sininen uni:
http://www.youtube.com/watch?v=O8HGv4583lk
 
http://www.youtube.com/watch?v=CCMI91DCTRg
 
Ääniteknisesti Sinatran Moonlight in Vermont on hyvin lähellä sitä miltä pitäisi kuulostaa - tuntuu tulevan jopa aika raikkaasti kun valitsee parempilaatuista versiota Tuubin valikoista:
http://www.youtube.com/watch?v=mgzaZaPf9Hc
 
-------------------
 
Omat havainnot on, että tavanomaiset dynaamiset laulumikit voi jättää pois koska ne vaatii liian kovaäänistä laulutyyliä ja yleensä pitää laulaa myös aivan läheltä.
 
AKG C535 EB tyylinen laulu ottaa helpommin, mutta sen saundi on ehkä turhan pistävä tähän käyttöön.
 
Halpis T-kaupan laajakalvokondensaattoripurkimikissä on ollut ihmeen miellyttävä ääni äänityskäytössä. Mielestäni livekäytössä mikki tulisi olla kuitenkin sellainen, että sen voi kytkeä suoraan mikseriin phantomin kera.
 
Nauhamikrofonit jättäisin pois jos ne eivät kestä livetilanteiden käsittelyä - vai kestääkö sittenkin ja tuliko näiden kanssa ongelmia phantom jännitteiden kanssa jos pääsee mikkiin?
 
Itse ajattelin, että jos käytän itse mikkiä, se pitää laittaa jonkinmoiseen telineeseen siten, että säestän itseäni. Muussa tapauksessa parhaalta vaihtoehdolta kuulostaisi jos solisti pitää mikkiä kädessä.
 
Onkohan Sennheiser e965:nen liian modernisaundinen kun siinä olisi kuiteskin hyvänä puolena iso kondensaattorikapseli:
http://en-us.sennheiser.com/vocal-c … rophone-studio-live-recording-e-965
Tuskimpa tuon suuremmalla max. 500 euroa budjetilla ollaan liikenteessä - pikemminkin halvemmalla jos on hyviä vaihtoehtoja.
 
Vai onko vaan syytä katsella tuolta suurikalvoisista joku vaikka ovat kyllä vähän kömpelöitä:
http://www.thomann.de/fi/suurikalvoiset_mikrofonit.html
 
Nyt mikkiä harkitaan siitä näkökulmasta, ettei vaikka kiertoherkkyys ole ensimmäinen kriteeri ja mikkiä käsitellään pääasiassa siististi eikä lainailla tumpeloille.
 
Parhaimmillaan onnistuneella valinnalla allekirjoittanut voisi sitten vedellä vaikka Tuopin jäljet ja muita herkän karheita laulelmia ja joku parempi laulaja hienompia biisejä..
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=220917