Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:RaskasMielinen
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Etsin 350 e hintaluokasta kitaraa
Aika:22.12.2013 01:45   (muokattu 22.12.2013 01:47)
Ensinnäkin (ja tärkein): käytettynä (tässä "markkinatilanteessa" saat käytettynä noin puoleen hintaan.
 
Yamahasta ei kokemusta. Parhaat Squierit hyviä, ehkä parempia kuin havemmat Meksikossa tehdyt Fenderit (niitäkin saa käytettynä tuolla budkjetilla)?? Tokaista mulla on kokemusta vain Les Paul -mallisista ja niistäkin vain kalliimmista - ja aivan loistavia siinä kategoriassa ovatkin (halvemmista Tokaista ja nimen omaan stratoista en osaa sanoa muuta kuin että kyllähän myös niitä kehutaan).
 
Jos on muuten hyvä, niin heikoin lenkki noissa halvemmissa yleensä on virittimet ja talla. Jos sellaista on jostakin mallista raportoitu, niin etsi käytettynä sellainen yksilö, jossa ne on vaihdettu. Lisäksi plussaa jos on tehty jokin hyvin perusteltu mikkipäivitys. Erityinen lisäplussa satulan vaihtamisesta (luiseen joka viilattu just jollekin tietylle kielisetille).
 
Mitä mikkeihin tulee, niin mieti haluatko tallahumppariksi single-coilin vai humpparin (joita on myös sinkkukokoisina). Jos nimittäin haluat soitella myös hard-rock/heavy-osastoa, niin se tallahumppari olisi hyvä olla.
 
Mieti myös otelautavalinta: vaahteraotelauta on kirkkaampisoundinen kuin ruusupuuotelautainen.
 
Tärkeintä kuitenkinon , että se sopii just sun käteen ja motivoi soittamaan. Älä siis osta kokeilematta (ajan kanssa ilman kiirettä) ja myös vertaamatta muihin tarjokkaisiin.
 
Lopuksi, jos kielet on vähänkään korkealla ja et osaa itse säätää, niin vie ammattilaiselle säädettäväksi. Paskoissa säädöissä olevalla kitaralla ei viitsi soittaa erkkikään, luki lavassa mitä hyvänsä (ja sitä suuremopi sääli jos siinä on jotain lukevinaankin).
 
P.S. Tsekkaa kaulaliitoksen istuvuus ja muutenkin viimeistelyn taso kertoo yleensä paljonkin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=220863