Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hevikukko
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Tekniikan (uudelleen)opetteleminen vanhemmalla iällä.
Aika:20.12.2013 11:17   (muokattu 20.12.2013 11:24)
dehemic: Mjoo, noinpa se pitää tehdä, kiitos vinkistä. Tämä nyt ei enää liity varsinaisesti aiheeseen mutta oma tekniikkaongelma on tuo rentouden puuttuminen joka pitäisi opetella. Mitä nopeampaa yritän soittaa, sen enemmän koko kroppa jännittyy.
 
Siinä tapauksessa koitas seuraavaa.
Soita keskinopeudella rennosti jotain melko vaikeaa nuotitusta, pääasia että osaat unissasikin tämän kyseisen nuotituksen. Aina kun soitto on mahdollisimman puhdasta ja ennen kaikkea rentoa, lisää askel kerrallaan nopeutta. Voit vetää välillä överiksi liian nopeella soittonopeudella huomataksesi missä kohtaa lähtee lapasesta. Näin on helpompaa palata takaisin pisteeseen jossa soitto menee oikein ja iisisti. Pidä taukoa ja aloita taukoa edeltäneestä tilasta hiukan hitaampaa ja vähitellen nopeutta nostamalla. Tauotusta vaan väliin ja rento soittaminen tulee vastaan jossain vaiheessa. Älä soita yli kykyjesi liikaa treenin välissä, koska se sekoittaa oikein oppimaa rennompaa uutta soittotyyliäsi.
Näin olen itse rakentanut nopeutta. Toisin sanoen aivot ja sormien fysiikka ei pysy balanssissa ja jännitystä syntyy kroppaan väkisin yrittämällä. Tätä voisi kutsua oman henkilökohtaisen fyysisen/henkisen soitto-osaamisen rajapyykiksi. Raja kasvaa vain "porras kerrallaan" treenillä. Kolmenkympin kriisiä ei ole olemassa, on vaan aika jolloin ymmärtää olevansa vielä vähän vaiheessa :D Heh!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=220829