Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:GiovanniDiRondo
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Tekniikan (uudelleen)opetteleminen vanhemmalla iällä.
Aika:20.12.2013 09:56
dehemic: Olen 31v. miehen alku ja minulla on ongelma. Olen soitellut kitaraa puolet elämästäni mutta tuo tekniikkapuoli on jäänyt pahasti paitsioon. Soittelen paljon fiiliksellä enkä niinkään _treenaa_. Nyt sitten tietysti tässäkin, kuten monessa muussakin asiassa, iski kauhea 30 kriisi.
 
Metallia olen soittanut aina, ja ihan jo tuolla fiilissoitolla tekniikka nyt on ehkä jollain tapaa enemmän hioutunut tuommosta nopeampaa soitantoa ja sahausta päin mutta varsinainen soolotiluttelu tuntuu tökkivän ja pahasti.
 
Onko fyysisesti mahdollista enää saavuttaa (tällä kertaa oikeasti treenaamalla) tarkkaa, nopeaa teknistä soittoataitoa (tilutus jne.) ? Vai onko tapahtunut jotain elimistössä/hermostossa/lihaksistossa jonka takia ollaan jo auttamatta myöhässä?

 
On mahdollista. Olen 50 vuotta ja opiskelen jatkuvasti uusia tekniikoita. Tilutusta en kauheasti harrasta, koska kitaroissa on niin erilaiset säädöt, ja kun soitan niin erilaisella tyylillä muutenkin, mutta oppisin varmasti soittamaan nopeita sooloja, jos haluaisin. Aikaa siihen kyllä menee enemmän kuin nuorilla.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=220829