Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Rotuvaari
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Ajatteletko, mitä soitat, vai soitatko, mitä ajattelet?
Aika:14.12.2013 18:58
Kitaraa soittaessa en välttämättä ajattele aina kitaraa, mutta yleensä jos ajattelen soittaa kitaraa, alan soittaa sitä myös. Joskus huomaa kesken soittamisen ajattelevan ihan muita asioita, kuten maailmanpolitiikkaa tai erilaisia viuluja.
 
Nuorempana ja kotona asuessani äiti yhytti minut ajattelemasta tissejä kesken soittoharjoitusten. Siitä seurasi nolottava tilanne, josta emme ole puhuneet vielä tänäkään päivänä. Aika harvoin käy kuitenkin niin, että alkaisi soittaa jotain muuta soitinta, mitä oli ajatellut. Kitara ja basso on helppo sekoittaa keskenään, niin varmaan käy kaikille joilla moiset kotona on, mutta piano ja huuliharppu ovat sen verran kaukana toisistaan, että vaikea uskoa niiden sekoittuvan.
 
Alkuun oli kyllä hassua kun luulin, että pitää ajatella itse soitinta sitä soittaessaan. Kohta huomasikin, että voi funtsia ihan mitä tahansa, musiikki on vapaa maailma. Ja soittaessa moni asia selkiää päässä ihan itsessään! Olin monta kertaa päntännyt atomipommin toimintaa Valituista paloista, mutta ei se auennut. Sitten otin kitaran käteen, pistin särkijän päälle - kello viiteentoista - ja aloin soittaa avoimia voimasointuja. Ydinfissio aukesi yhtäkkiä ja tajuntani räjähti kuin pienempi uraanikappale olisi uponnut suurempaan uraanikappaleeseen aiheuttaen ketjureaktion, nimittäin tajusin samalla hetkellä ydinfuusion, Kuplan moottorin kasaamisjärjestyksen sekä sen, etten ollut pessyt aamulla hampaitani. Ja kaikki tuo vain soittamalla kitaraa!
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=220392