Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:pappasfin
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Ohuet kielet teräskieliseen?
Aika:09.12.2013 10:54
hola gibson: Onko kokemusta sähkökitaran kielien käytöstä teräskielisessä kitarassa? Normaalit kielet ko. kitaraan kun tuntuu olevan aika paksuja järjestään ja muutenkin tykkäisin ohkaisesta setistä ja punomattomasta g-kielestä. Luulis toimivan siinä missä muutkin kielisetit?
 
Ei toimi samalla lailla kun vartavasten akustiseen teräskieliseen kitaraan tarkoitetut kielisetit. Sointi on erillainen ja heikompi sähkiksen kielillä.
Se kitaran koppa soi paremmin vartavasten sille suunnitelluilla kielillä mm. jännite ym. asioiden takia, sähkökitaran kielet vaan on tuohon tarkoitukseen liian "lepsut" eikä ne pistä sitä kitaran koppaa elämään ja soimaan samalla tavalla ja soundikin on eri ja lisäksi heikko.
 
Olen kokeillut tämän asian ihan testaamalla juurikin sähkiksen 011 setillä akkarissa ja ei ollut ainakaan mun mieleen.
 
Mutta kokeile ja katso tykkäätkö vai et, sillähän tuo selviää, kait sitä jokunen soittaja maailmalta löytyy, joka käyttää sähkiksen kieliä teräskielisessä akkarissa.
Jos testaat niin kokeile vähintäänkin 011 alkavalla setillä, mielummin 012.
 
Itse käytän ihan vartavasten teräskieliselle tarkoitettuja kielisettejä esim. pinnoitetut kieliseti Elixir Phosphor Bronze, Martinin Life Span, Cleartone ja Addarion pinnoitettu (kaikki noista siis Phosphor Bronzeja)
 
Vielä sellainen asia, että jos vireellä ei niin väliä niin laita matalampaan vireeseen sen normi E vireen sijaan esim. Eb tai D, jolloinka kielet on hieman ns. "löysemmällä", jotkut kitarat soundillisesti myös toimivat paremmin matalammalla vireelläkin.
 
Kerro mihinkä päädyt ja jos kokeilet niin mitä mieltä olet asiasta.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=220637