Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Patalappu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Banjoviritin tms. kitaraan
Aika:08.12.2013 13:06   (muokattu 08.12.2013 13:08)
Näissä Scruggs-virittimissä on tuollainen systeemi, jolla lukitaan ne kaksi haluttua ääntä ja sitten nupista pyörittämällä saa nopeasti kielen eri vireeseen.
Tällaisia katselin itekkin, mutta löytämäni oli lähinnä sellaisia vivulla suoraa Estä Dhen, eikä mahdollisuutta laskea silleen... "hitaasti". Vähän tyyriitä tähän hetkeen.
 
Halvempi vaihtoehto on opetella pyörittämään sopivan verran sitä viritintä, aika helposti löytää tatsin siihen kuinka paljon pitää pyöräyttää, että menee esim. E:sta D:hen.
Tätä on tullut tehtyä ja ääni kyllä löytyy, muttako nupit on sen verta lähekkäin ja pään 'yläpuolella', niin osuminen vähän haastavampaa ja nupin suunnan takia pitää koko kroppaa vääntää. Siks helpoin olis jos nuppi olis kitaran takana, ja ranne sais pysyä kokoajan suorassa.
 
Eli miten se nyt menee, jos ratio on 1:4, niin väännän isomman kierroksen kuin esim 1:12? En usko että tulee 100 euroa ainakaan heti käytettyä tähän, ja tarkoitus olis tehdä muutenkin Thomannille tilaus lähipäivinä, niin liekkö näistä 1:4 nupeista mihinkään?
http://www.thomann.de/fi/schaller_tuner_banjo_b4_nickelpearl.htm
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=220619