Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Khassera
Alue:Laulaminen
Aihe:CVT vs. Estill vs. itse
Aika:30.11.2013 22:53   (muokattu 01.12.2013 11:34)
trauha: Niille jotka väkisin olettavat että älyllistämisyritykset ja jonkun muun luomat menetelmät vievät perille, suosittelen jonkun muun luomaa menetelmää? ;)
 
Lähtee siitä että tietty (tosin omasta mielestäni silti turhan rajoitettu) määrä liikkuvia fyysisiä osia kehosta tiedostetaan ääneen vaikuttaviksi.
 
Eli ollaan kaupallistettu luonnollinen taitoharjoittelun oppimisprosessi. Nerokasta. (Ei sarkasmia, vaan oikeasti nerokasta, helvetin hieno bisnesidea!)
 
Sen kuuntelun jälkeen vasta voi lisätä kehonsa ja psyykkeensä itsetuntemusta ja tehdä havaintoja mitkä liikkuvat osat kehossa, päässä ja pään sisällä vaikuttavat mihinkin. Se vasta voikin olla hyvinkin yksilöllisiä.
 
Mm. Paitsi että fyysinen kokoonpano ihmisillä, vaikka vaihtelua on, ei (mutu) vaikuta mitenkään huomattavasti eri koordinaatioiden (eli "asentojen") vaikutukseen äänentuotossa. Sehän olisi aika hassua että joltain pääsisikin korkealla kitalaella viiltävän nasaali ääni, kun taas toisella lähtisi haukotusmainen ulina.
 
Mutta miten menetelmä voisikaan olla yksilöllinen? Eikö menetelmässä jo määritelmällisesti haeta kaavaa. Kaikille ? Helpottaahan opettaminen ja laulaminen jos nojaa jonkun kaavan antamaan 'automaatioon', mutta ei siinä yksilöllisyys silloin ole etusijalla. Ehkei se olekaan tavoitteena.
 
"Menetelmä" on erinomainen sana. Se on hieno sana, metodi, metodologia jne. Se on sana millä myydään idiooteille sateenvarjoja saharaan, perustuu suurimmaksi osaksi guruiluun, hypeen, fanitukseen yms. tällä ja monella muulla alalla.
 
Mielenkiintoinen konsepti tuo estill. :) "Laulaminenhan on vain asentojen etsimistä ja kuuntelua, itsetarkkailua. Mutta ehdottomasti siis tarvit gurun (50e/h) joka kertoo sinulle millä tavalla tarkkailet itseäsi oikein, kuten todellinen skotti."
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=220497